Leta i den här bloggen

fredag 27 juni 2014

Din oväns fiende är din vän

Att skingra bruset kring händelserna i Ukraina, Syrien, Irak, Iran, ISIS och allt vad det är, är inte lätt. De flesta bloggar har redan tystnat, så stöd saknas. Men man kan konstatera att Irak,s premiärminister har ilsknat till ordentligt (eller har inte blivit mutad nog?), för han vänder sig nu till Vitryssland!!! och köper begagnade ryska stridsplan. Varför? Ja en vild gissning blir att insikten om att dollarimperiet håller på att rämna spridit sig. USA håller på att förlora spelet om att leda framtidens skuldsystem och petrodollarn som förslavningsinstrument har därmed nått vägs ände. Och tur är det! Det USA som en gång fylldes av utfattiga Européer med noll framtidsutsikter, men stora drömmar, har förvandlats till en stat fylld av feta, egoistiska, giriga, översittare som tror att de är utsedda av någon gud till behärska världen.

Det enda USA snart har kvar är en till tänderna beväpnad armé. Sin industri har de på grund av tron på en för evigt ökande avkastning utlokaliserat till Kina. Sina ungdomar har de, likt Sverige, fångat i studieskuldernas förslavning. Så vad finns kvar att återinvestera i för OPEC,s medlemmar. Pratet går sins emellan de insatta, även före detta fiender, trots NSA försök till avlyssning och Wallstreets försök till splittring. Allt enligt måttot ”Din oväns fiende är din enda sanna vän”. USA är snart historia så varför stödja dess fallande regim?

USA,s och numera även Europas globala jakt på länder att invadera eller terrorisera med tillgång på billig energi börjar både genomskådas och upplevas för flera av Afrika redan pinade befolkningar. Billiga oljefyndigheter i outvecklade länder har hägrat allt sedan Vietnamkriget. Jag behöver bara nämna Irak, Libyen, Afghanistan, Jemen, Nigeria, m.fl. Olja eller oljetransportsleder är väl sak samma för dem som utrotas? Hoten ökar mot Iran, Ryssland och flera.

Har inte tid att skriva mer, håller på att gräva en bunker!

Inga kommentarer: