Leta i den här bloggen

söndag 2 februari 2014

Livsstil

Det är har blivit mer och mer prat om Rysslands militära utgifter på senaste tiden. Men det är inte många som pratar om USA,s militära expansion under de senaste 20 åren. USA har idag militär personal i minst 150 länder världen över. Dess militära utgifterna uppgår till närmare hälften av världens samlade militära utgifter. Av dessa utgifter uppgår Rysslands till cirka 5 procent. Ändå är det Ryssland som är den farliga fienden som hotar världen. För att nu inte ens tala om hur farliga Iran är. Det demokratiska USA hotar givetvis ingen, utom då om någon skulle få för sig att handla olja i någon annan valuta än dollar, givetvis.

Att USA leker åklagare, domare och bödel i till exempel Irak, Pakistan, Jemen, med flera med hjälp av sina så kallade drönare är det inte många här i lilla Sverige som ids bry sig om. Men Araber är väl inte människor? Eller? Jag menar om man jämför med oss i det demokratiska väst. Att ett eller annat begravnings-, eller bröllopsfölje stryker med är väl inte så mycket att tjafsa om? Men man kan undra vad som skulle stå i tidningarna om Ryssland avrättade folk tvärs över globen med hjälp av joystickstyrda robotar. Men så länge vi, USA,s rövslickare, kan sno andra folks resurser eller muta dess företrädare så är ju allt lugnt.

Nu, så här efter peakoil, så lär jakten på världens sista oljetillgångar intensifieras trots att våra samhällen ändå kommer att kollapsa allt eftersom oljan blir en bristvara. I vilken takt detta kommer att ske, vet väl ingen. Tänk om vi inte hade psykopater till ledare så hade vi kunnat förbereda oss för vad som komma ska. Men när världens största så kallade”demokrati” leds av människor?? som tycker att ”den Amerikanska livsstilen är inte förhandlingsbar”. Sagt av Obombas företrädare Geoge W. Buch.

4 kommentarer:

Anonym sa...

расизм крепчал

Farfar sa...

Det är alltid trevligt med kommentarer men, jag förstår inte vad det jag har skrivit har med rasism att göra??

Realist sa...

Det är ryska som personen skrivit i kommentaren.

Betyder rasism var intensiv

/ Realist

Farfar sa...

Jo, jag vet. Men jag kan inte koppla det jag skrivit till rasism?