Leta i den här bloggen

torsdag 30 maj 2013

Vem hotar vem

Så här skriver det fullständigt neutrala och givetvis fullständigt alliansfria Svt-text idag:


"Flygövning skulle stoppa Nato"    
                    
 När ryska bombplan övade anfall mot  
 mål i Sverige under påskhelgen var  
 det för att i händelse av krig hindra 
 Nato, säger Lettlands försvars-    
 minister Artis Pabriks till Svenska  
 Dagbladet.              
                    
 Han får medhåll av Litauens förra   
 förvarsminister Rasa Juknevicience.  
 Båda menar att övningen gick ut på att
 Ryssland ska kunna hindra Nato från  
 att flyga förstärkningar till Baltikum
 om det skulle bli krig.        
                    
 Juknevicience menar att den ryska upp-
 rustningen bygger på en rysk förväntan
 att EU och Nato kan försvagas.    Vi läsare ska inbillas att, det av av etthundrasextio miljoner befolkade Ryssland, på fullt allvar skulle hota att angripa och ta över och därmed kontrollera det av över två miljarder befolkade EU och USA. EU och USA har en militärbudget på över det tiodubbla av övriga världen, men i alla fall är de givetvis hotade och mycket sårbara, får vi veta. Är det något som känns igen? Vem hotar vem? Vid minsta eftertanke, hur skulle några miljoner Ryssar kunna hota Västeuropa, USA och stora delar av forna Sovjetunionen? Men varför och i vems intresse? Har inte Ryssland tillräckligt med resurser för att kunna driva sitt samhälle i åtskilliga år framöver, utan utländsk hjälp? Ur försvarssynpunkt kan de hota att ödelägga världen, men är det deras intresse och i så fall varför? Hur länge ska trångsynta stållar, likt Cornycopia (Sveriges största ekonomiblogg) få sprida sin trångsynthet på penningmaffians befallning? Eller kanske (arma tanke) få betalt för att sprida sin naivitet?

Det rådande ”världsstyret” har nu skuldsatt de, i demokratins namn, väljande men ovetande, till över skuldsättningsmaximum. Det rådande skuldförslavningssystemet går helt enkelt inte att driva vidare. Detta införstods givetvis inte före valdagen av våra valbara självutsedda ledare, men vad annat att begära? Är man självutsedd så är man. Men kanske att de valbara efter den hägrande valdagen insett att det dukade bordet redan hade en riggad spelplan, vilket därmed givetvis begränsat framtidens löftesutrymme. Världen skall nu drivas till krig och ofred. Vad annars skulle text-teves budskap vara en förberedelse för?


Spelet är med andra ord snart slut och (kan man hoppas) var så vänliga att vakna arma mänsklighet.

Tillägg: USA,s militärbudget utgör 47 procent av världens totala militära utgifter, enligt Wikipedia

2 kommentarer:

stefan sa...

Jag tror nog det är som beast anfalla är bästa försvar.
Helst i ryggen när tillfälle ges.
Så näh folk som tror att det finns spöken så fort de ser en skugga i skogen och känner gemenskap för att andra vallfärdar till sådana platser för att de känner sig stärkta av någon "ufo" energi vilken energi är den upplevda gemenskapen bara sådana litar jag inte mycket på. Dum dummare dummast sådana är farliga. Och enade genom sin kollektiva nationalism vilken inte existerar i Europa alls snart när det faller. Så visst finns hot lurade är nog lurade för att de är korkade sorry to say.

stefan sa...

Fast dumhet har många kläder inte bara de är korkade.
Det blir många korkar ploppade ur många flaskor fulla med bubblande korkhet innbyggd under korken så att säga. Allt är bäddat rätt bra nu och likt cyklon så går det runt innan det angriper något utsatt läge. Mänsklighet följer nästan naturlagar tankar är som saker bara och lätta att styra. Nop jag ser inget hopp saker kommer ske för i natur så finns inga starka om inga svaga finns.
Naturen i sig är the BEAST och de flesta ser naturen som den goda som ska skyddas och få härja äta eller ätas det är grymt hur man en skönmålar naturen. I promiss you will see its nature Nature.