Leta i den här bloggen

söndag 9 september 2012

Global uppvärmning

Jag trodde inte på att det skulle finnas tillräckligt med utvinningsbara fossila bränslen på planeten för att kunna driva vårt samhälle någon särskilt lång tid till. Men jag trodde i vart fall inte på att det skulle finnas tillräckligt mycket för att kunna orsaka ett skenande scenario av global uppvärmning. Men det finns de som bedriver en bättre forskning än mina amatörmässiga beräkningar.

Tim Garrett är professor vid Utah. Närmare bestämt här: Department of Atmospheric Sciences, University of Utah, Salt Lake City, Utah, USA. Han och den forskningsgrupp han leder har kommit fram till att bara en mycket snar total kollaps av den globala ekonomin och med den en total kollaps av dagens konsumtionssamhälle kan hejda påbörjandet av en total utrotning av allt liv på planetens yta om bara femtio år. Cirka 2060! Tur att en kollaps i ekonomin då är på väg. Någon gång nu snart korsar kurvorna för utvinningsbar fossil energi och konsumtionssamhällets behov av ekonomisk tillväxt varandra. Vilket då ur min aspekt skulle vara bra för planeten och de varelser som bebor den.

Till 2060, dit fram sträcker sig nästan Anders Borg,s senaste tillväxtscenario, skulle de 2,7 procent i tillväxt han och hans gelikar svamlar om förutsätta en ökad oljekonsumtion, från dagens 88 miljoner fat/dag till 316 fat/dag, viket definitivt inte finns. Bara sagt som en parentes alltså.


Denna PDF lades i alla fall ut till allmän beskådan 2012.02.05 och hade globalt bara 11 nedladdningar tills i början av juni. Med min så blir det nu 12. Bara att läsa innantill och därmed konstatera att allt prat om den hållbara utveckling ekonomin påstås ha, inte bara nys utan rena drömmar, fantasier och resten är ljug.


Om nu någon inte tror på det som han har fått fram eller bara vill käfta lite med honom så varsågoda:

http://www.inscc.utah.edu/~tgarrett/Garrett.html

Hittade även en föreläsning av honom här:

http://www.youtube.com/watch?v=FtfhRGXTdp4

Inga kommentarer: