Leta i den här bloggen

måndag 4 juni 2012

Limits to Growth


Visst är det kris i Spanien, Italien, m.fl och Euro håller på att kollapsa och andra trivialiteter. Men det mesta flyter ändå på om än i en lite lugnare takt som om det inte fanns ett enda problem på himmelen. I mainstreammedia är det Idol eller nåt annat nys som fotbolls-EM som är det stora ämnet. Fru Döds (tack HCA, mycket bra namn) besök uppmärksammades visserligen, men mötets verkliga orsak får inte vi röstberättigade veta.

Man kan ibland känna att en overklighetskänsla kommer över en om vad som snart kommer att hända vår självklara värld. Tänker man fel? Finns det verkligen ingen lösning man förbisett. Finns det en väg förbi den kommande oljebristen och med den pengakollapsen. Eller är det bara jag och ett fåtal bloggare till som bryr sig? För att komma till sans i min krismedvetenhet, så tillbringade jag lika mycket tid som en fotbollsmatch varar, med lyssna på den senast släppta föreläsningen av Dennis Meadows, författaren till ”Limits to Growth”.


Det är nu 40 år sedan boken släpptes och deras förutsägelser håller streck med en nästan otäck precision. Ta er nu tid att lyssna på vad denne kloke man har att säga. Och om nu någon läsare mot förmodan skulle vara politiker eller ekonom, så gäller uppmaningen i dubbel bemärkelse.


Tillväxt, tillväxt, tillväxt......

Inga kommentarer: