Leta i den här bloggen

måndag 28 maj 2012

Den fredsälskande nationen




Det pågår fasansfulla attacker på civilbefolkningen i Syrien får vi veta. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon går ut i media och kräver att världssamfundet ska ingripa. Det fredsälskande USA, med utrikesminister Hillary Clinton i spetsen, är kvicka att fördöma och utlovar samarbete med detta av USA kontrollerade världssamfund. Men det lika mycket för djävligt att ett USA kommer undan kritik för sitt bombande av civila i Pakistan och Afghanistan. Svt-text skriver om den Syriska regimens fasansfulla agerande men tiger om de protester som pågår inne i USA. Man kan undra vem som verkligen bestämmer i den media, ägd av Svenska staten, som ska förefalla vara fri från påverkan av yttre krafter och intressen. Men folket tiger och sväljer och vad kan annat begäras av ett folk som är upptaget med meldoifestivaler och andra världsomvälvande händelser.

Hur som helst så har detta fredsälskande USA bara militärbaser i 147 länder. Detta fredsälskande USA satsar mer ensamt på militära utgifter än vad de närmast följande sexton största länderna gör tillsammans, inklusive Ryssland. Det USA som efter andra världskriget, med alla rätt, sågs som befriare av den västliga världen. Det USA som beundrades för sin kamp mot Hitlers psykopatsamhälle. Som befriare av det fria ordet. Att alla skulle ha rätt att säga sin mening. Alla skulle ha samma möjligheter. Individens rätt i samhället. Lika rättigheter inför lagen.....

Nu ska stämningen inför den avgörande attacken på oljeländernas energirikedomar piskas upp. Den sista halvan av världens olja ska undanhållas mellanösterns folk. Med hot om att atombombas till stoff ska de farliga Syrierna, Irakierna, Iranierna, Saudierna, Afghanerna, Egyptierna, Libyerna undanhållas den energirika olja som driver den västliga världen. Istället för att påbörja en övergång till en värld som är anpassad efter de naturresurser som dagligen står till buds, så ska det som hittills bevarat pennings anspråk bevaras. Den politiska makten och pengarnas och därmed skuldernas slaveri ska till varje pris upprätthållas.

Inga kommentarer: