Leta i den här bloggen

söndag 24 april 2022

Framtida konsekvenser

Jag hade tänkt skriva lite om vad jag ser för konsekvenser av att peakoil nu slutligen har inträffat, men det blev så dystert att jag inte orkade. Ni får föreställa er själva vad som händer då själva basen för vårt samhälle försvinner. Ja, det är så, oljan har ingen ersättning, sen får politikerna dra vilka ramsor som helst. Inget kan byggas, utvinnas eller transporteras utan att olja används och så kommer det att förbli. Punkt slut!

Staten har således helt misslyckats med sin påtagna uppgift, vilket är att skydda sina medborgare i vått och torrt. Vare sig dess nuvarande eller historiska företrädare vågar erkänna detta faktum. Men bankernas girighet, politikernas dumhet och tillväxt-kapitalismen har därmed nått vägs ände. Vi bebor alla en liten rund planet i en avlägsen del av ett alldeles enormt universum vars oändliga resurser vi aldrig kommer att få tillgång till. Den ekonomiska tillväxten har därmed tagit slut. Mer skulder kan kanske tillföras en tid till, i och med de sista naiva medborgarnas namnteckningar, men dessa skuldervare sig kommer eller kan betalas.

Det nuvarande skuld-slav-systemet har fungerat under den korta tiden från sedan 1944 tills 2008 i och med att folkmängden och därmed skuldtagarna har ökat och i takt med att mer och mer resurser, som ju trots allt på något sätt är alla pengars bas, har kunnat exploaterats. Detta har nu tagit slut, eftersom oljan har peakat och dess utvinning nu minskar. För tvivlare om hur viktig oljan är, så innehåller en liter olja en energimängd på 10000 Watt till en kostnad på 5 kronor utan skatter. Ingen känd energikälla kommer ens i närheten vad gäller kostnad per energimängd. Striden om de sista oljekällorna pågår just nu för fullt och hur detta slutar vet väl ingen idag.

Året är nu 2025 och striden är över. Insekterna har nu tagit över utan att inse det. Ja om inte de radioaktiva nivåerna blir för höga så verkar detta vara det troligaste scenariot i nutid. Vilka som tillräknar sig vara planetens herrar om hundra miljoner eller år så vet vi inget om idag. Dinosaurierna dog ju ut för 65 miljoner år sedan så det brukar ta lite tid innan alla spår har utplånats efter de förra herrarna, men en sak är säker, planeten kommer att klara sig alldeles utmärkt hur djävla dumt vi människor än beter oss.



1 kommentar:

Göran J sa...

Ja,du har onekligen rätt. Det ser dystert ut.