Leta i den här bloggen

lördag 26 mars 2022

Makthavarna du aldrig valde

 Att verka men inte synas, sa Marcus Wallenberg en gång för rätt så länge sen. Han tillhörde definitivt den osynliga eliten och hans uttalande är lika sant idag som då. Nu gäller det än mer för den ej valda eliten att synas ännu mindre och att hitta någon att skylla på när deras tillväxtsamhälle nu kommit till gränsen till att gå helt åt helvete. De muppar som visas i teverutorna har ingen egentlig makt, de är bara robotar med lättmanpulerade hjärnor. De läser upp sina tal skrivna av talskrivare från andra sidan Atlanten. De håller sina tal i sin riksdagskammare som är så tråkiga att de kan söva en död. Partigränserna har raderats ut till en enhetlig agenda där alla partier säger samma sak. Detta är nu inget konstigt då alla har fått samma tal. Den demokrati de säger sig företräda finns inte längre. Man kan undra hur länge till det tar innan folk vaknar. Det var visst stora upplopp emot NATO i Italien, Grekland, Bryssel och på fler platser i Europa igår. Jag har inga filmer att visa, men ni kan väl leta lite själva:

https://kulturbilder.wordpress.com/2022/03/08/makthavarna-du-aldrig-valde-den-stora-omstallningen-film-av-jonas-nilsson/



1 kommentar:

Farfar sa...

En bra film som överensstämmer med min egen uppfattning: Men hur sprida till en större public. De flesta tar detta samhälle för givet.