Leta i den här bloggen

söndag 20 september 2020

Varför pratar ingen om peakoil?

Jag satt och slöläste i Kjell Alekletts bok, Peaking at Peakoil, och tyckte som vanligt att det är konstigt att det är så tyst om Peakoil. Ja, varför pratar ingen om peakoil? Enligt IEA (International Energy Agency), som ska hålla koll på vad som sker med vår kära olja, så skedde denna för vårt samhälle så viktiga händelse redan 2006. Percis så som även Alekletts kompis och den ene av grundarna till Aspo, geologen Colin Campbell sedan länge räknat ut: https://earthbound.report/2010/11/11/iea-peak-oil-happened-in-2006/ Professor Kjell Aleklett, den andra halvan av grundarna till ASPO, citerar i sin bok, Jean Laherrére (pensionerad oljegeolog) som efter en presentation för IPCC säger att de valde att ignorera hans föreläsning, eftersom Peakoil och slutet på den billiga oljan betraktades som en myt på grund av att priset på olja under 2001 var 25 usd per fat!! Ja, vad säger man? Att myndigheter av alla slag ljuger är bara förnamnet, se bara på SVT,s (CIA,s) proppagandatåg mot Ryssland! Det är uppenbart att myndigheterna tiger om detta för att inte oroa sina slavar. Istället blir vi matade med rena falsarier om vindkraftens välsignerser. Hur biogas, vågkraft, solceller, elflygplan, elbilar, laddstationer, nya superbatterier, ny teknik och fan och hans mormor utlovas rädda världen. Men alla dessa energiallternativ är totalt oljeberoende och utgör inte ens fem procent av världens totala energikonsumtion.

4 kommentarer:

Mikael sa...

Det löser nog sossarna med sin rekordbudget! :)
Totalt vansinne enligt mig. Vi bränner våra sista resurser på skit. De kommande 10 åren så kommer det bli uppenbart vad det handlar om. Det spelar dock ingen roll, det är redan för sent.
Det finns inget man kan göra än att beskåda galenskaperna.

Farfar sa...

Håller med. Det enda man kan göra är att försöka förbereda sig för livet efter statens kollaps. Försöka bli så självförsörjande som möjligt. Jag har skaffat allehanda handdrivna kvarnar, en oljepress och diverse ej eldrivna apparater. Gamla kokböcker och instruktionsböcker i allehanda ting.

Anonym sa...

Med slöläser menar jag inte att Alekletts bok är dålig, den är mycket bra. Jag säger slöläser eftersom jag sedan många år skaffat information om peakoil från flera andra håll.

Farfar

Mikael sa...

Har också läst massor om peak oil, kanske för mycket :).
Jag blir helt förstummad av folks dumhet som nu prisar att BP gått ut med att vi nåt "Peak demand". De verkar inte förstå att det går åt mängder med fossila bränslen att tillverka vindkraftverk, solpaneler och batterier.
Är människor alltså så blinda inför vad peak oil betyder? Ja det verkar ju så.