Leta i den här bloggen

tisdag 9 april 2019

Har ni barn som lyssnar?

De flesta inser att vår art är unik. Inte minst då med tanke på vår extremt stora hjärna. Inga andra djurarter har någon liknande hjärna utom kanske då delfiner. Delfiner må ha större hjärnor, men jag känner inte till någon som har etablerat någon meningsfull intellektuell kontakt med dem, så vem vet hur de tänker. Men hur som, vet jag att människans avkomma är unik. Våra barn, är än mer unika i så avseende att de inte lyssnar till sina föräldrar. Alla andra djurarter, för vi måste inse att vi trots allt är en djurart, lyssnar till och formas (präglas) av sina föräldrar.

Hundar lär sig vad en hund ska veta av sin mor i sjunde levnadsveckan. Nåde den valp som inte lyssnar. Visst kan vi människor också lära våra hundar ett och annat, men kunskapen om att vara en hund lärs ut av tiken i sjunde levnadsveckan. Detta vet alla "hundmänniskor" och just därför får inte valpar skiljas från sin mor förrän tidigast efter åttonde levnadsveckan.

Men människobarn har den unika egenskapen att inte lyssna till sina föräldrar. De måste tydligen lära sig av sina egna misstag, eftersom samma galenskaper begås av generation efter generation. Våra barns oförmåga att lyssna till de äldre är kanske vår arts största handikapp, för tänk vilka framsteg vi kunde ha gjort utan denna sin genetiska felkonstruktion. Man kan undra varför det är så, men det sanna svaret lär för evigt lysa med sin frånvaro.

Jag vet inte hur det varit historiskt, men jag tror tidigare generationer lyssnade mer än nutidens. All uppfostran var hårdare eftersom aga var en väl etablerad metod att lära ungar att lyssna. Teknikens utveckling kanske har sprungit förbi föräldrarna och gjort att barnen har ett övertag. Barnen vet det senaste om vad man måste veta. Sedlar är finito, numera blippar man. Få, om ens någon av våra barn inser hur mycket makt som överförs till statens vakande ögon genom detta. De är födda in i en värld i fred och i alla fall ytlig demokrati. Att krig har förekommit historiskt är inget för de yngre att veta.

Om man läser de översättningar som finns av Sumerernas kilskriftstavlor så skapades vi människor till gudarnas slavar av guden Enki genom genmanipulering. Gudarnas genom blandades med en primitiv människas och föddes fram av gudarnas kvinnor. Enkis bror, Enlil, ville utrota oss, eftersom han ansåg att vi människor var en felkonstruktion. Kanske är tavlorna sanna, vad vet jag. Jag var inte född då, men konstigt är det. I forskningen om sumererna och deras historia finns ingen vetenskaplig koppling. En bunt amatörer får stå för detta. Den mest välkände uttydaren vad gäller sumererna är väl Zecharia Sitchin som ägnade sitt liv åt detta.

Vårt samhälle har en förmåga att tiga ihjäl den historia som inte passar in på grund av om inte annat religiösa skäl. Ännu mer gäller detta vår ekonomiska historia. Sann info om pengar och speciellt om orsaken till varför det finns centralbanker får man verkligen leta efter. Men jag kan rekommendera Murray Rothbard,s bok, "Vad har staten gjort med våra pengar" om ni vill skaffa er info i detta.

https://www.mises.se/wp-content/uploads/Vad-har-staten-gjort-med-vara-pengar_-Murray-N.-Rothbard1.pdf


Inga kommentarer: