Leta i den här bloggen

söndag 30 maj 2021

Slutet för kontanterna?

 Nu har FED,s penningtryckande nått en ny nivå. FED har börjat monitärisera amerikanska statens skulder direkt (köpa obligationer) trots att det är olagligt enligt amerikanska lagar:

--------------https://thegreatrecession.info/blog/the-feds-argument-that-it-is-not-directly-financing-government-debt-finally-fails/ -------------------

Ja detta har väl, bland initierade, varit väl känt sedan minst mitten på december 2019 då de amerikanska räntorna började stiga mot skyn och FED fick bråttom att rädda systemet. Är det slutspelet för kontanterna och för de pengar vi är vana vid, som sker nu? Ja det är väl bara Fan (FED) som vet? Ingves pratar och planerar, men han har inget mycket till talan när de stora pojkarna i sandlådan skriver om reglerna. Man blir bara så trött på allihop. Vårt samhälles finansiella elit är så djävla korkade/giriga att det tror de kan styra över naturen. En liten tid kanske, ett par tre generationer eller så, men vi människor är helt enkelt inte byxade till att förstå de krafter vi ger oss på. Men det har inte hindrat den finansiella eliten, politikerna och prästerna till att föra de flesta i den så kallade medelklassen bakom ljuset och fått dem att tro att stigande huspriser är ett mått på rikedom. Men huspriserna styrs av bankerna och inte av bostadsmarknadens spekulanter. Men då FED börjar köpa statens skulder har vårt finansiella system nått vägs ände. Människans ekonomiska anspråk på världen har fått mothugg. De har fått en blåval på kroken. De som kallar sig våra ledare har förlorat striden. I striden mot naturen har vi förlorat. Istället för att anpassa samhället och dess finanser till naturen, tog vi strid med den. Detta är en strid vi aldrig kan vinna. Men planeten vi valt att kalla vårt hem, kommer att fortsätta snurra runt solen i miljontals år efter att vårt så moderna samhälle har kollapsat. Om någon varelse ska lyckas skapa ett stabilt samhälle här på Jorden, så måste det vara anpassat till den natur den får sitt uppehälle ifrån och inte tvärt om! Neandertalarna levde här på Jorden i minst 600-tusen år, utan att lämna minsta synliga spår. I våra historieböcker kan vi läsa att de var underutvecklade, man kan fråga sig i vilket avseende. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

The Unthinkable: Culling the Population To Balance the Books

https://www.lewrockwell.com/2021/06/no_author/the-unthinkable-culling-the-population-to-balance-the-books/

George Carlin - Back to ancient times
https://www.youtube.com/watch?v=mMssTJbXs78

Farfar sa...

1 ) Inte skulle det förvåna mig om det är sant.

2 ) George Carlin genomskådade demokratins fasad för länge sen. Många tyckte på hans tid att han bara var en komiker och pajas, men han sa bara sanningen.

Ursäkta det sena svaret :)