Leta i den här bloggen

fredag 21 februari 2020

Michael Hudson, Corona viruset

Här är en relativt okänd intervju med Michael Hudson:

https://store.counterpunch.org/michael-hudson-episode-19-2/

Han förklarar hur en elit via USA,s banker styr världen. Hur USA,s sämsta president någonsin, Obama lurade folket i USA. Han pratar om hur demokraterna i USA förvandlats till dagens högerpopulister och mycket, mycket mer. En timme och tjugotvå minuter långt, inte längre en vanlig teve-deckare alltså, men väl värd varenda sekund.

Men insynen i vårt ekonomiska system kanske har mist sin roll med tanke på det som nu väntar. Varje generation ska ju genomgå sin kris och vår verkar komma nu. Coronaviruset sprids med ett exponentiellt ökande antal fall. Dubbleringstiden verkar vara 6-7 dagar. Om denna trend håller i sig innebär detta att viruset redan om en månad har spridits över hela planeten. Men med tanke på inkubationstiden (upp till 24 dagar) så kanske det tar ytterligare någon vecka.

Själv har jag inte riktigt funderat ut hur man ska skydda sig. Det blir inte enkelt med tanke på att inkubationstiden kan vara upp till 24 dagar. Än värre är att de årliga influensorna får man ju immunitet mot, men i detta fallet verkar det vara farligare att bli smittad en andra omgång och likt Spanska sjukan (H1N1) överreagerar immunsystemet tydligen och angriper hjärtat vid en sådan återinfektion. Så påstod en läkare i Kina häromdagen. Hur som sant eller inte kommer att visa sig.

Inga kommentarer: