Leta i den här bloggen

onsdag 28 augusti 2019

Sista rycket?

Industrisamhället gick i konkurs 2008. All så kallad tillväxt efter detta år är baserad på skuldsättning avsedd att stimulera ekonomin vilket är omöjlig att betala tillbaka. I ett sista desperat försök att stimulera ekonomin har centralbankerna infört negativa räntor. Avsikten är att de som har en sparad i banken ska börja använda sina pengar. Men kapitalismens hela idé är ju att sparat kapital ska investeras i ny produktion, vilket med negativa räntor blir omöjligt.

Men diverse fonder har krav på sig att åstadkomma avkastning på sitt kapital, så i takt med ökad desperation investeras nu pengar i alla möjliga tokiga företag. Amerikansk statsskuld har fortfarande positiv avkastning, men hur länge till med en inventerad räntekurva.

Eliten sitter i G7 möte och låtsas att det fortfarande regnar. De vet att den olja som drivit detta samhälle de senaste 80 åren har peakat. Skifferoljebolagen förlorar mer pengar för varje dag och när finanssystemet slutligen kollapsar fattas det 6,7 miljoner fat olja i USA, som inte kan ersättas med olja från annat håll. USA säger sig vara självförsörjande på olja, vilket bara är en i raden av alla lögner från dess elit. I själva verket utvinner de själva bara ca. 12,5 miljoner fat per dag av de förbrukade över 19.

Det finns inte så mycket att skriva om mer om man inte vill skriva om Deutche Bank, Brexit, Iran, Venezuela och diverse andra oroshärdar. Det är bara att vänta på den stora smällen. Vi får se när jag skriver näst.

2 kommentarer:

tore holmen sa...

Leser alle dine betrakninger.
Fortsett din gode gjerning.
Tore Holmen (Norge :-) )

Farfar sa...

Trevligt att höra :)