Leta i den här bloggen

måndag 27 maj 2019

Att bry sig är att rösta, eller?

Vi saknar all rätt att beklaga en samhällskollaps, hur djävlig den än blir, all den stund vi inte bryr oss förrän nöden är hos oss.

Jag tror de flesta har insett att vi lever i en värld som inte kan fortsätta den som hittills har gjort. Detta utan att veta om vad exponentiell tillväxt, oljebrist, ett skuldbaserat penningsystem, är. De flesta känner på sig att vi lever fel, men vet inte hur att agera. Men politikerna kommer inte att ändra något, de styrs inte av nåt valresultat utan av de besuttna och de stora företagen, som inte heller vill ändra något. Nästan alla akademiker stöttar den nuvarande samhällsuppbyggnaden, eftersom de har mycket stora förmåner i detta samhälle och inga alls i ett lokalt. Nästan ingen av de styrande vill ändra något i dagens utopiska värld, trots många fagra ord och löften.

Så hur blir det då? Jo, vi är på väg mot en samhällskollaps där allt vi idag tar för givet kommer att försvinna i en dimma, beroende på att de flesta vill inte att ändra något. De flesta som röstat i EU-valet besitter tron att det hjälper att stödja ett visst parti som inte vill ändra nåt. Vissa tror att bara vi förändrar penningsystemet till något som är ännu mer statskontrollerat så räddar vi vårt samhälle. Men detta är redan provat av de forna öststaternas i deras planekonomi. Så visst, om det är vad vi längtar efter så finns det samhällen som fungerar. Kanske är räddningen så som Stalin gjorde med Ukraina 1932-33: https://sv.wikipedia.org/wiki/Holodomor




Inga kommentarer: