Leta i den här bloggen

måndag 4 februari 2019

Är Sverige neutralt?

Och så har påstått neutrala Sverige återigen blivit en stöttepelare för USA,s militärkupper lite här och var över planeten. I Ukraina genomfördes en kupp för några år sedan och vem var först på plan att gratulera nazisterna om inte allas vår egen Carl Bildt. Nu är det i Venezuela. Guaido, en av USA utsänd kuppmakare, har helt plötsligt blivit utsedd av USA och tio EU-länder till att vara legitim president i landet.

Neutrala Sverige köper vapensystem från USA, har krigsövningar med Nato och stöttar USA,s mördande och handelsrestriktioner i alla länder där det finns oljetillgångar att stjäla. Oljan som våra politiker säger sig vilja fasa ut inom tio år. Orsak, de har helt plötsligt kommit på att de fossila bränslena förstör vår miljö. Vilken imponerande slutledningsförmåga de har Onkel Sams nickedockor. Om de hade något intresse av att rädda miljön så skulle de väl istället införa restriktioner mot USA,s kapitalismens framfart här på Jorden innan alla planetens resurser ligger utspridda över dess yta och vi alla dör i dess avfallshögar.

Man blir så trött. Önskar att jag kunde säga att det inte är mitt fel, eftersom jag inte röstat. Det skulle behövas att upproret mot etablissemanget i Frankrike spreds över hela världen, innan det är för sent. Vi behöver ett nytt samhällssystem, ett som inte är baserat på girighet, makthunger och ren djävla ondska. Tänk att när politiska beslut mördar, då är det ingen som ställs till svars. Det är alltid segraren som skriver historien och vi tror på den.

1 kommentar:

Anonym sa...

Redan Platon skrev i "staten" ungefär:
"De som borde ha makten vill inte ha den. De som vill ha makten borde inte ha den"