Leta i den här bloggen

onsdag 31 oktober 2018

Nya turer på Riksbanken

Jag läste på Riksbankens hemsida följande:

"Riksbanken välkommnar i huvudsak Riksbankskommiténs förslag att de flesta stora banker ska vara skyldiga att erbjuda kontanttjänster i hela Sverige. Men Riksbanken vill gå ett steg längre. Vi anser att alla banker och övriga kreditinstitu som erbjuder betalkonton ska vara skyldiga att hantera kontanter, säger riksbankchef Stefan Ingves."

Tydligen en helomvändning? Hur Riksbanken får ihop detta med sina E-kronor återstår väl att se? De skriver här nästa steg, om nu någon blir klokare:

https://www.riksbank.se/sv/press-och-publicerat/nyheter-och-pressmeddelanden/nyheter/2018/nasta-steg-en-teknisk-losning-for-e-kronan/

Tekniska lösningar hittar de säkert. Men att E-kronor är ännu ett stort steg mot det totalitära övervakningssamhället behöver man inte ens vara utbildad i äggkläckning för att inse. Det hela övergår mitt förstånd att någon kan förespråka E-kronor, men det kanske inte handlar om förstånd???

2 kommentarer:

HMG sa...

Säkert enligt globalisternas plan. Men sett till e-kronan i sig bara så är den ju ett steg i rätt riktning så långt att den inte är en kredit/skuld med ränta utgiven av en privatbank, som dessutom kan försvinna.
Det blir ju som att ge vanligt folk ett konto på RIX. Dock löser man ju inte det stora problemet om man inte samtidigt förbjuder privatbankerna att "falskmynta" sina egna påhitt.

Farfar sa...

Du har helt rätt, det borde vara en bra idé. Men bankerna skapar "pengar" med staternas goda minne. Det är inte bankerna som hittat på systemet. Det har de gjort som redan är rika, men som aldrig kan bli rika nog. Politikerna får välja att lyda eller försvinna. Valet slutar oftast med att de blir till spratteldockor i händerna på den verkliga makten, de som styr pengarna.

För att få ett slut på spektaklet skulle det behövas en upplyst befolkning, att det blir förbjudet att tjäna pengar på pengar, att lokala banker återskapas och att guld åter blir en mätare på pengar. Då skulle det skapas hållbara varor som till gagn för folket och inte till för att hålla en sinnessjuk ekonomi igång.

Sedan kan man ju nämna det förbjudna, att vi närmar oss den punkt där det verkliga värdet på pengar, de lagrade resurserna, vars kurvor i de flesta fall nu pekar nedåt. Det är lätt att blunda för detta faktum och tro att bara vi ändrar på hur vi skapar pengar så ordnar sig det mesta. Ungefär som pratet om att fasa ut de fossila bränslena, elbilar, solceller, vindkraft mm.

Med ovan sagt har jag slutat tro på e-kronor och det kanske även Riksbanken gjort???