Leta i den här bloggen

fredag 25 maj 2018

Nästa krasch har redan planerats

Jag hittade detta inlägg på en tysk blogg som heter "Curent Concerns":

https://www.zeit-fragen.ch/en/ausgaben/2018/nr-7-27-maerz-2018/der-naechste-crash-ist-geplant.html

Oroa er inte det finns en engelsk text också. Jag har använt Google översätt och bristfälligt rättat den översättningen. Jag tyckte inlägget var så viktigt att jag skiter i hur rätt översatt allt blev:) Jag har givetvis läst John Perkins bok "Confessions of an Economic Hitman" också, så jag delvis insatt i det aktuella ämnet. Ni förstår ändå sammanhangen och kan troligen bättre engelska än jag, så..

Inlägget är skrivet av Professor Eberhard Hamer.

Över till inlägget:

Nästa krasch har planerats

Vem vill ha vinsten ... och vem borde betala räkningen?

Av professor Dr Eberhard Hamer

Slutligen har tiden kommit: HSH Nordbank - den skandalösa regionala statsbanken Hamburg och Schleswig-Holstein - säljs. Allt om denna försäljning är en skandal: Köparen är den beryktade Cerberus, globalt operativ vapenstillverkare och entreprenör för legosoldater som krigar med amerikanska pengar, till exempel i Ukraina, Mellan Östern och Afrika, eftersom dessa krig är olagliga och så brutala att amerikanarna inte vågar använda sina egna trupper på grund av de rättsliga konsekvenserna. Så köparen är moraliskt bland de värsta i världen bland alla så kallade investerare på marknaden.

Offentliga institutioner borde inte göra affärer med denna typ av krigs och brottsorganisation. Köpeskillingen uppgår till 1 miljarder euro - dock måste säljarena (Hamburgs och Schleswig-Holsteins två federala stater) ta över skulder på vardera cirka 7 miljarder euro, dvs. totalt 14 miljarder euro. På så sätt måste de tyska skattebetalaren betala straffet för oförmåga hos offentliga amatörbankerare och anglofinansierade spekulanter. Men det som cirkulerar bland våra medier är långt ifrån ett skryt av ilska; Tvärtom, resultatet av dessa förhandlingar firas av tyska regeringens propaganda. Alla gärningsmän av den här finansiella skandalen har personligen gjort ett paket och den tidigare borgmästaren i Hamburg, Olaf Scholz, som var en av de ansvariga, har till och med framgångsrikt ansökt om en plats i Tysklands finansministerium. 

HSH Nordbank - testfall för oinskränkt spekulation

HSH Nordbank-skandalen är ett modellfall för att världens banker skadas av Anglo-high-finance för att bli oskyddade spekulativa institutioner, för missbruk av valutor och finansindustrin, för den globala kapitalkoncentrationen (dollar imperiet) och för brist på återhållsamhet och det moraliska förfallet hos våra ledande banker och finanspolitiska beslutsfattare:

- Ledare har under århundradena vetat att den mest effektiva formen av "dominans" över ett land inte är militärt och politiskt, utan ekonomiskt, genom pengar: "Den som har pengarna kontrollerar världen."

Anglofinansiering har förvärvat denna makt över pengar genom skapandet av formellt offentliga, men i verkligheten privata centralbanker som FED (Federal Reserve Bank), BOE (Bank of England), BOJ (Bank of Japan), eller formella centralbanker som ECB (Europeiska centralbanken) fyllda med sitt eget folk så att de ledande centralbankerna i västvärlden är i händerna på ett finansiellt syndikat och därigenom bildar en fristående, sluten kraftgrupp - dollar imperiet.

"Eftersom pengar är inblandade i varje affärstransaktion, och som hela civilisationer bokstavligen stiger eller faller med kvaliteten på sina pengar talar vi om en enorm kraft som fungerar i hemlighet. Det är kraften att skapa illusioner som ursprungligen verkar ganska verkliga. Det är här kärnan i FED-makt ligger ".


HSH Nordbank - testfall för oinskränkt spekulation

HSH Nordbank-skandalen är ett modellfall för att världens banker korrumperats av Anglo-high-finance för att bli oskyddade spekulativa institutioner, för missbruk av valutor och finansindustrin, för den globala kapitalkoncentrationen (dollar imperiet) och för brist på återhållsamhet och det moraliska förfallet hos våra ledande banker och finanspolitiska beslutsfattare:

- Ledare har under århundradena vetat att den mest effektiva formen av "dominans" över ett land inte är militärt och politiskt, utan ekonomiskt, genom pengar: "Den som har pengarna kontrollerar världen."

Anglofinansiering har förvärvat denna makt över pengar genom skapandet av formellt offentliga, men i verkligheten privata centralbanker som FED (Federal Reserve Bank), BOE (Bank of England), BOJ (Bank of Japan), eller formella centralbanker som ECB (Europeiska centralbanken) fyllda med sitt eget folk så att de ledande centralbankerna i västvärlden är i händerna på ett finansiellt syndikat och därigenom bildar en fristående, sluten kraftgrupp - dollar imperiet.

"Eftersom pengar är inblandade i varje affärstransaktion, och att hela civilisationer bokstavligen stiger eller faller med kvaliteten på sina pengar talar vi om en enorm kraft som fungerar i hemlighet. Det är kraften att skapa illusioner som ursprungligen verkar ganska verkliga. Det är här kärnan i FED-makt ligger ".

Trenden mot centralisering av pengar och banker gagnar inte bara de största bankerna med sin makt över pengarna och därmed ekonomin, det gagnar även staten, som kan använda det monetära systemet (skuld) som en alternativ inkomstform. "Koalitionen av statliga och stora banker är den avgörande ryggraden för centraliseringen av pengar och kredit." 

- "Demokrati" har blivit socialpolitik med ständigt ökande sociala förmåner för allt större politiska block, finansierade av lån från internationella banker. För finansieringskapital är kredit ett instrument för dominans, speciellt då att det har sina egna centralbanker att tillhandahålla obegränsade pengar till sådana amerikanska högfinansieringar. Pengar skapas eller multipliceras elektroniskt.

Dominerar världen med hjälp av pengar

"Den här skuldsättningen är den kraft genom vilken amerikansk finansindustri dominerar hela världen genom lån och hotar dem som har accepterat mutorna." 

- John Perkins beskriver hur, man med förfalskade bedömningar, pressar överdrivna lån till länder, hur mutor eller hot används för att göra regeingarna känsliga. De politiker som fortsätter att vara motvilliga drabbas av dödsolyckor, som presidenterna Torrijos (Panama), Roldos (Ecuador), Allende (Chile) och andra.

"Den här nya världsordningen av erövringar består bara av det faktum att den inte längre använder militära styrkor för att undertrycka folk, utan först trycker överdrivna lån på dem för att sedan få ekonomisk och ekonomisk kontroll över ett folk genom dessa skulder och krediter (skuld och ränta). Resultatet är detsamma: på båda hållen är folk gjorda permanenta bifall och beroende vassaler. "

"Den amerikanska högfinansieringsdominansen i världen genom otrygga tryckta pengar, lån och räntor är den nya formen av imperialism som bygger på skuld snarare än på bajonetter och har utsatts i mer än 100 länder världen över." 

"För att undvika de subjugerade staterna är skammen för att bli kallad undergiven, Washington utpekar officiellt sina vassaler som" allierade ", vilket tyder på ett oberoende som dessa länder inte äger."


Ständigt nytryckta illusionspengar

Som ett resultat är alla deltagare sammankopplade och beroende av varandra: det finansiella syndikatet måste ständigt skapa nya lån med ständigt nytryckta illusionspengar, medan staterna ständigt måste låna nya pengar (så att den högsta globala skulden hela tiden har blivit nådd). Även bankerna är inte bara mäklare i centralbankens pengar till staterna, men de spekulerar också med papperspengar - med allt mindre begränsning och på grund av den exploderande penningmängden. Ändå har ingen av spelarna råd att låta någon av de andra fallera, eftersom ett enda hål skulle få hela den ekonomiska bubblan att brista. Detta är också anledningen till att en av de "investerare", som tillhör den amerikanska högfinansieringen, tar tillbaka HSH Nordbank, men inte dess skulder, som delas upp och socialiseras, för att bevara skuldbindningen.

Mönster för den oundvikliga kraschen

- HSH Nordbank-affären kommer sannolikt att vara modellen för den oundvikliga kraschen i den finansiella bubblan: skrupelfria banker och finanspolitiska beslutsfattare som "påverkas", kontrolleras eller till och med omges av hög finans, har länge, i strid med alla bank- , finansiella och statliga lagar, uppbyggda högar av skulder och lån (derivat volym 600 biljoner dollar, skulder 200 biljoner dollar, världens BNP i jämförelse är bara 80 biljoner dollar). När denna bubbla brister, ...


• Den nödvändiga devalveringen (valutareformen) skulle beröva alla privata fordringsägare i världen sina tillgångar, men skulle frigöra centralbanker (särskilt FED) från sina skulder,

• Den illusoriska välstånd, som baseras på pseudo-pengar, skulle få de skuldsatta länderna att kollapsa (Obama: "Man måste förstå att denna rikedom bara var en illusion från början.") Befolkningen i gäldenärstaterna blir ruinerade av den höga -skuldsättningen skulle vara fattig, de privata bankerna som missbrukade för att explosionen av penningmängden blir krossade och många skuldsatta länder går i konkurs. 

Bankeliten kommer att bli framgångsrika vinnare i denna krasch, för i det här fallet kan de inte bara avskriva sin monetära skuld (valutareform), de har också i god tid på förhand säkerställt att exempelvis i Europa kommer det inte att vara en nationell konkurs, men en hel EU-konkurs (genom skuld, gemensamt ansvar och ekonomisk union och stabilitetsmekanismen ESM) och att kraschen, som 1929, kommer att tjäna till att ytterligare koncentrera tillgångar med det amerikanska finanssyndikatet. De senare kommer, som i 1929, att öka sitt verkliga välstånd och bli vinnare av den nya stora ekonomiska kraschen i världen. 

Vinnare och förlorare
Liksom hos HSH Nordbank fortsätter bankerna som är betrodda av det finansiella syndikatet att motstå bankernas fall som orsakats av dem själva. På samma sätt kommer finanspolitiska beslutsfattare som styrs av det finansiella syndikatet (Juncker, Draghi och deras trupper) att lämna slagfältet med pensioner säkrade av skattebetalarna.

Alla korrupta, brottsliga och skrupelfria spelare i det finansiella kasinot 
(högklassikerklubbar, centralbanker, banker, skuldtillstånd) kommer att uppstå 
från spelet som de klara vinnarna. Förlorarna, å andra sidan, är skattebetalarna 
av denna och nästa generation, ägare till medelstora företag, anställda, sparare
och pensionärer. Och än en gång: outrageous vinster privatiserades, men alla 
skuldkonsekvenser var socialiserade i "delat ansvar" (Merkel).

Prof Dr Eberhard Hamer är grundare av Middle Class Institute Hanover samt 
författare och utgivare av många böcker, bland annat "Was tun, wenn der Crash 
kommt? Vad ska vi göra när kraschen kommer? Hur skyddar jag mina tillgångar 
eller företag? "), 10: eupplagan 2008, och" Visionen 2050. Wohin steuern wir? 
Trends und Prognosen für Deutschland und Europa ", 2016 (" Visioner 2050. 
Var är vi på väg? Trender och prognoser för Tyskland och Europa ").

1 kommentar:

Göran J sa...

Tack för den texten. Om bara fler visste och insåg vad som kommer.