Leta i den här bloggen

söndag 25 februari 2018

I år är det valår

I år är det valår igen, sägs det. Då kan det ju vara bra att veta vilka ledare det är ni röstar på. Jag gjorde en alldeles egen liten undersökning om hur det står till med våra så kallade ledares utbildningsnivå. Jag kollade bara på Wikipedia, men jag tror inte att något förändras vid en djupare undersökning. Man kan även undra varför våra ledare ska behöva en utbildning när det bara är idioter som röstar?

En riktig ledare är någon som vågar gå före och visa vägen, säga sanningen även om den i många är mycket obekväm. Men få röstberättigade vill höra att vårt nuvarande samhälle vilar på en utopi om tron på en evigt växande resursbas och att det är vår religiöst bekräftade rättighet att använda planeten efter vårt behag. Alltså enligt Wikipedia så har våra nuvarande partiledare och en del andra glappkäftar följande utbildningsnivå:

Statsminister Stefan Lövén: En tvåårig ekonomiutbildning som han inte fullföljt. En avbruten social utbildning och därefter en kurs i hur man svetsar. Den enda utbildning han verkar ha fullföljt verkar vara svetskursen. Att svetsa är inte lätt om man med stolthet vill kalla sig svetsare, men om svetsning hör ihop med en statsministerkompetens kan man väl minst sagt ifrågasätta.

Jan Björklund: En fullföljd tre-årig social gymnaisieutbildning och en bakgrund som militär, major tydligen.

Annie Lööf: Avlagd juristutbildning vid Lunds universitet. Hedersamt fullföljd tydligen.

Jonas Sjöstedt: Tvåårigt gymnasium social linje.

Fridolin: Folkskollärarutbildning avslutad.

Jimmie Åkesson: Har läst kurser på universitet i olika ämnen, Statsvetenskap, förvaltningsrätt, ekonomisk historia, filosofi, nationalekonomi. Sammanlagt 127,5 poäng. Han har påbörjade utbildningar på över 220 poäng, men har hoppat av de flesta i förtid.

Ebba Busch Thor: Har läst någon sorts freds och konfliktutbildning men ej fullföljt.

Ulf Kristersson: Har läst nationalekonomi men ej fullföljt.

Gudrun Schyman: Realexamen och socionomutbildning.

Övriga politiska partiers företrädare som kallar eller kallat sig ledare:

Carl Bildt: Studentexamen, ej fullföljt några högre studier. Han tillhör tydligen dem som inte behöver någon utbildning utöver sina medfödda outtömliga företrädelser. Lång tunga, egoism, maktlystnad, och en stor och övertydligt glappig trut.

Bengt Westerberg: Nationalekonomi och medicin. Ej fullföljt någon av dem.

Anna Kindberg Batra: Treårigt gymnasium i natur och utbildad civilekonom! Kors då! Men hon fick kicken av de egna. Hon var väl för välutbildad:)

Ja detta var väl de viktigaste självutnämnda ledarna vi har. En av dem har läst naturvetenskap, dock bara på gymnasienivå. Dessa människor ska föreställa vara den mest lämpade elit vi har till att styra vårt land. Att det inte är bättre ställt i andra länder avspeglas tydligt i de världshändelser som rapporteras av den ej manipulerade delen av vår media. I stället är det nog så väl bekräftat att vi har de ledare vi förtjänar. De säger det alla giriga idioter vill höra.

Rösta på mig så ska ni få.....

6 kommentarer:

Farfar sa...

Det var ett illa skrivet inlägg. Jag får ursäkta med att det var ett plötsligt infall. Tillrättat nu.

Anonym sa...

Redan Platon sa nåt i stil med:
De som är lämpliga att ha makten vill inte ha den. De som vill ha den är olämpliga"

Farfar sa...

Det konstiga är att så få naturvetare finns representerade i politiken. Men det kanske har med utbildningssystemet att göra. Skolan är noga med tidigt dela upp i social och naturvetenskaplig linje.

Anonym sa...

Lördagsintervju 19 Del 1 - Lars Bern om globaliseringens konsekvenser - den ökande skuldsättningen.


https://www.youtube.com/watch?time_continue=622&v=kN-k-9UeUgE

Anonym sa...

Lördagsintervju 19 Del 3 - Lars Bern om korruptionen bland politiker och medier


https://www.youtube.com/watch?time_continue=649&v=Db_pKXf9MQ8

Farfar sa...

Du ska ha stort tack för länkarna:) Jag har aldrig brytt mig om att lyssna på Lars Bern, eftersom jag trodde han var en del av etablissemanget. Jag ska till att sprida detta så gott jag kan.