Leta i den här bloggen

fredag 24 november 2017

Akademiker, styrda besservissers

Akademiker och så kallade intellektuella är ena jobbiga djävlar. De vet mest, har alltid rätt, litar aldrig på någons sunda förnuft, har inte minsta respekt för praktisk erfarenhet. Om de mot förmodan någon gång skulle behöver fråga någon om råd, så måste det vara en annan så kallade intellektuell. De inser inte att de alla är skolade i samma mall. De inser inte att om en har fel, har alla fel. De är totalt blockerade till att uttrycka vad i sin fantasi tror, det kan ju innebära att de är utanför vad andra intellektuella akademiker är skolade till att tro sig veta.

Få akademiker är uppfinnare, de är alltför begränsade i sin fantasi. Visst, det finns forskare, men de är inte fria uppfinnare. De kan inte skapa något från en idé som kommer som ett "aha" mitt i natten. De stöter inte sporadiskt på ett problem de måste hitta en lösning på. Det närmaste de kommer att uppfinna något är om de är delegerade ett ämne. De ska lösa ett problem de har fått forskningsbidrag till.

Men det är inte de jobbigaste akademikerna, det är de som inte har läst naturvetenskap. De som inte har en susning om termodynamikens lagar. Tro mig, de är många. Det är alla de som har läsa social inriktning, ämnen såsom juridik, pedagogik, statsvetenskap till exempel. Skolverket är mycket noga med att inte blanda ihop naturvetenskap med sociala ämnen och man kan fråga sig varför?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Apropå uppfinnare; kan man få höra lite om pilbågen farfar?

Farfar sa...

Jag håller på att experimentera med olika längder, fästpunkter och träslag i lemmarna eftersom jag fortfarande har problem med att pilen fluktuerar upp eller ned. Sedan knarrar bågen när man spänner den (den är ju gjord helt i trä). Jag har dock inte kunnat skjuta så mycket eftersom jag fortfarande lider av min skadade axel. Sjukgymnasten säger minst två veckor till i stillhet. Arbetet går just nu sakta, men i alla fall lite framåt, känns det som.

Du får gärna fråga igen, även om jag inte skrivit något själv.