Leta i den här bloggen

fredag 16 september 2016

Fåraherdar

Att valla oss får är en (o)vana världens finansiella elit besitter. Den så kallade arbetarklassen och medelklassen styrs via deras sedan länge ägda media. Det må vara teve kanaler, filmer, tidningar eller nyhetsredaktioner, ja allt vad gäller media är totalkontrollerat av världens finanselit. Deras mutade journalister tar varje tillfälle till att få de, som de själva anser, lägre klasserna att gräla och tvista om allt inom det som vi vanliga dumhuvud kallar demokrati. Debatten och diskussionerna får handla om precis allt utom det väsentligaste i vårt samhälle, pengarna och hur de styrs, så länge nu eliten kan berika sig på räntan av ställda krediter som deras likaledes ägda banker beviljat utan egen kostnad.

Att tro att denna elit skulle släppa sin makt frivilligt är mer än naivt. Lika naivt är att tro att dagens penningsystem ser ut som det gör på grund av oförstånd hos dess konstruktörer. Men en kommande aldrig förut upplevd fas av resursbrist, på en global skala, i mänsklighetens historia har nu inletts. Världens finanseliten samlar nu all sin makt för att kunna amerikanisera de sista, så kallat outvecklade regionerna här på klotet. Ryssland är ju deras dröm, men att skuldsätta Afrika är inte hellre fy skam i deras giriga ögon. Någon tankar på egna barn eller framtida generationer finns inte i huvudet på dessa monster. Konsumtionen måste upprätthållas till varje pris.

Det är oljans energi och girigt uttänkta bankkrediter som byggt dagens samhälle och nu när det inte går att öka uttaget av den billiga oljan längre är det omöjligt att återbetala alla utställda krediter med ränta. Därmed har det samhälle de flesta av oss i västvärlden hittills tagit för givet nått sitt slut. Dödsstöten har visserligen skjutits upp genom en desperat ökande statlig skuldsättning, negativa räntor, skumma ekonomiska förkortningar och andra mer eller mindre lagliga transaktioner. Den elit som med van hand har styrt har efter peakoil tappat greppet i den piska de styrt fårskocken med.

Men intet kan få maktens giriga lakejer att släppa sitt grepp. Det enda som då återstår är kaos i form av antingen världskrig eller ekologiskt kaos. Det finns inte så mycket att tillägga. Själv följer jag nyheterna via de bloggar som står här i marginalen. Jag har samlat ihop lite guld och försöker lära mig så mycket jag hinner om jakt, fiske och ätliga vilda växter. I den större delen av världens länder kommer det framtida samhällsbyggandet att bero på dessa faktorer och inte om hur att investera i rätt pensionsfond.

Inga kommentarer: