Leta i den här bloggen

torsdag 25 februari 2016

Vi är fåren, styrda av vargar, ägda av grisar

Det finns tre olika sorts människor på vår lilla planet. Till nittio procent består vi av får, om nu ni läsare ursäktar den kommande något animaliska jämförelsen. Vi är naiva, godtrogna, lättledda som tror de flesta av våra medmänniskor om gott. Vi tror på ett genom demokratiskt fattade beslut styrt samhälle. Vi tror blint på det politiker, präster, tidningar, teve, fackpampar och övriga politruker säger. Vi är så naiva att vi till och med tror på att vi kan påverka genom att rösta på våra egna parasiter. Vi tror att nya tekniska lösningar ska ordna vårt samhälles nu alldeles uppenbara resursbrist.

Vi kan/vill inte veta hur vår påtvingade gud, penningen, skapas. Vi vågar inte lyfta på det täcke av lögner som makthavarna brett ut över sin parasitism av rädsla att upptäcka vårt slaveri. Vi vill leva kvar i den bubbla där vi tror oss vara rika. Ett hus skuldsatt långt över taknockarna kan med viss fantasi förefalla utgöra värde nog att belåna till höstens Thailandsresa. Det är lättare att engagera sig i vad som pågår på världens fotbollsplaner, melodifestivalen, lättkonsumerade deckare och dylikt meningslöst tidsfördriv.

Vargarna är de maktens rövslickare som lydigt utför dess befallningar. Trångsynt blundande och tigande utför de sina mästares beslut utan tänka på dess konsekvenser. Politiker, poliser, fogdar, militärer och byråkrater på alla samhällsnivåer är dessa maktens slavdrivare som gömmer sig bakom en lagom lögnaktig fasad av de lagar och löften som avgetts till den hjord av får de vaktar. Sin egen maktposition bevakar de girigt med rosiga tankar på sina framtida hägrande karriärer.

Grisarna är de som vill verka i det fördolda. Grisarna är ägare och skaparna till det kreditsystem som möjliggjort den dagens korta parentes som ska föreställa vår civilisationen. Deras girighet och maktbegär hindrar dem från att inse att det kreditsystem de skapat har en gräns som kommer att kollapsa på grund av sin egen mattematiska orimlighet. De inser i sin maktiver inte ens att de räntebärande krediter de kontrollerar, tömmer planeten på de verkliga värden som utgör dess bas. I stället lever de, hur orimligt det än kan låta, i föreställningen att de krediter de ställt ut kan skapa de resurser som krävs för deras egen återbetalning.

Genom krigföring försöker de nu dölja sina gärningar och samtidigt behålla sin makt. Dessa samhällets parasiter vet att njuta av sina rikedomar och den arbetsfri inkomst deras kapital skapat och de hoppas genom att kontrollera den information som når de skuldsatta att dessa får inte ska förvandlas till samma rytande lejon som en gång gjorde processen kort med Frankrikes kapitalägande adel.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra skrivet, brukar läsa evah.org som varnade redan för 10 år sedan om bail in av bankerna.
Framtiden ser dyster ut.

Anonym sa...

Så sant farfar. Vi knyter våra nävar i fickan och tänker att nästa år, då jäklar!

Vi borde kanske fixa lite blod från Frankrike och blanda ut vårt tröga Svenska blod. Vi behöver väcka lejonen i oss innan det är för sent, om det inte redan är för sent.

Isarna är farliga nu. En gubbe lite längre bort här gick igenom idag. Så var försiktig med risvasarna.

Berra

Farfar sa...

Anonym/

Tack för de orden. Jag ber om ursäkt att jag är trög att svara, men jag får ingen respons från bloggen förrän jag öppnar kommentarsfältet manuellt:(

/Berra

Jag väntar med risvasen tills jag lagt i kanoten. Den ska bli mycket intressant att testa:)