Leta i den här bloggen

torsdag 31 december 2015

Gott Nytt År?

Jag ville med dagens inlägg bara önska de som orkar läsa min tunga blogg ett gott nytt år. En ljusglimt i allt mörker hände faktiskt den 15 december i år då USA,s utrikesminister John Kerry gick med på att den av Syriens eget folk utsedde presidenten Assad, kunde få stanna på sin post. Man kan stilla undra vad som utspelade sig bakom de till förhandlingsrummet lyckta dörrarna? USA har aldrig backat vid något liknande tillfälle förut. USA tog till och med bort sina till Turkiet influgna F16-plan. Men vad detta vad var får vi vanliga dödliga troligen aldrig reda på.

I övrigt kan man konstatera att vårt så kallade finansiella system kommer att stängas ned inom kort. Hur länge detta läge kommer att vara vet väl idag ingen, men att starta ett nytt penningsystem kommer under alla premisser att ta sin tid. Enligt mig kommer det troligen att ta veckor eller någon månad, snarare än dagar. Men man får väl tro att intresse finns för en fortsättning med människor som styrande på planeten och man också konstatera att utan pengar blir det ingen civilisation.

Denna väntande finansiella katastrof, som svävar likt ett mörkt moln över vår civilisation, har dock inte inträffat ännu. Passa på att samla på er vatten, konserver, torrmjölk, mjöl och kontanter för den tid då bankerna kommer att hålla stängt. Vi får hoppas på att elsystemet går att hålla vid liv. Inte bara för vår värme- och  vattenförsörjning, utan på grund av att kärnkraftverkens reaktorhärdar och dess utbrända bränslestavar som MÅSTE ha ett ständigt cirkulerande kylvatten.

Våra så kallade ekonomer kommer dock snart att få inse att det finns gränser för så kallad ekonomisk tillväxt på vår begränsade planet. All på vartannat följande tillväxt är nämligen exponentiellt växande, vilket är en naturens allra starkaste krafter och således omöjlig att förhandla med, till och med för ekonomer och politiker.

4 kommentarer:

Berra sa...

Gott nytt på dig också farfar. Jag tror som du att det går käpprätt åt fanders. Men när? Hur lång tid har man på sig. Ibland känns det som att man har en blåslampa bak i röva. Vart bor du? Eller det kanske är hemligt? :) Mvh: S Råda

Farfar sa...

Gott Nytt på dig med!

Jag hade en privat mailadress här på bloggen förut, men jag fick den så full av skräp att jag stängde den:( Att jag har valt att inte offentliggöra mitt namn och adress är att då måste jag skaffa hemliga telenummer och allt annat.

Men jag bor en bit söder om Växjö inte så långt från sjön Åsnen. På tal om sjöar så har ju isen lagt sig nu. Jag tror jag imorgon ska lägga ut en ny vase utanför en mycket lovande vassrugge:)

Berra sa...

Det finns många dårar tydligen. Så jag förstår dig.

Annars skulle det vart fränt om man bott nästgårds med dig utan att veta om det :) jag bor vid skagern så jag tänker utveckla mitt fiske lite mer med nät. Finns gott om både storsik och öring här. Nä nu ska jag kasta in några klubbar i kamin. Det blåser kyliga vindar här. Hade.

Farfar sa...

Här finns mest gädda och abborre. Gös finns på de djupare vattnen, fast medeldjupet i Åsnen är ett enda stort bottennapp. Sen är ju fisket är så reglerat här. Men jag tjuvfiskar lite med långrev, nät och mjärdar, mest för att hålla kunskapen vid liv. Sen måste man ju få ha lite spänning här i livet också:)