Leta i den här bloggen

måndag 14 december 2015

Framtiden

Under min levnad har vår värld förändrats från att vara förhållandevis ödslig plats med ett överflöd av resurser, till en överbefolkad med knappa resurser. Denna utveckling har kunnat ske tack vare en nästintill oändlig tillgång billig fossil energi och ett kreditsystem byggt efter mantrat om en outsinlig resursbas.

I över trehundra år har det skuldbaserade centralbanksystemet härskat. Detta system är nu på väg att kollapsa. När exakt på dagen vet väl ingen, men inom en mycket snar framtid, inser väl de flesta som följer utvecklingen. Det är finito med BIS, FED och CFR,s makt. Man kan inte ställa ut krediter i värld vars resurser krymper.

Kreditpengarnas tid är slut och spiken i kistan kom redan Nixon släppte dollarns koppling till guld den 15.08.1971. Guld har nämligen den förmågan, alltså att hindra politiker från att ”trycka pengar”. Det är guldets viktigaste uppgift i alla monetära system. Sedan må pengar vara skuldfria eller inte. Därmed inte sagt att guld ska vara pengar. Men efter den kollaps som snart sker, vet väl ingen vad som händer. Att bankerna stänger en tid är helt klart, men när de öppnar igen vet väl ingen?

Att världens politikermaffia har förberett någon sorts ny valuta bakom kulisserna som ska se till att deras förslavningsinstitut fungerar igen, är väl rätt så självklart. Men att få vanligt folk till ha förtroende för de pengarna blir troligen inte så lätt. Det måste bli någon sort kaos. En tidsepok där bara sedlar, mynt och ren byteshandel fungerar? Det finns inte mycket fysiska pengar i omlopp så att det detta blir en epok att minnas står utom allt tvivel.

Att regeringen säger att deras nya pengar är giltigt betalningsmedel då? Vad har vi i så fall för val och är dessa nödpengar i så fall gångbara internationellt? Duger de att betala för oljan med?

Men gissa får man. Så givetvis vill vår valbara maffia ha igång allt igen efter kaoset, men tänk om Kina då säger, visst vi ska fortsätta tillverka billiga delar till era industrier, men vi har låst vår valutas värde till guld. När vi köper något av er betalar vi med Yang eller guld och när ni köper av oss betalar ni med Yang eller guld. En låda guld är enkel att skicka om man den dagen har något guld vill säga.

Jag lyssnar på många som säger att nu måste ni alla skaffa guld eller minst silver i alla fall. Ädelmetallernas värde kan bara gå upp, upp, upp. Men att detta bara gäller i en värld full av resurser tänker de inte på. I den framtid som redan är här gäller andra värden, såsom kunskap inom självförsörjning, hantverk, djurhållning och de tiotusen andra dagliga ting som varit självklara för människor under årtusenden.

4 kommentarer:

Berra sa...

"Wartime farm" en rätt intressant tvserie som finns på Youtube. Många små fina tips där.

Simma lugnt.

Farfar sa...

Tack för tipset, ska kolla. Själv har jag följt "Peak Moment" under några år, finns också på Youtube. Nytt avsnitt var fjortonde dag:

https://www.youtube.com/results?search_query=peak+moment

Berra sa...

Du det finns ju hur mycket intressant som helst att se på den serien. Tack för tipset. Har du någon erfarenhet av weck koserveringsburkar av glas?

Farfar sa...

Jag har en konserveringsappart och en massa glasburkar. Jag har köpt på mig via Blocket och Tradera under flera år. Det svåra är att få tag i färska gummiringar, till vettigt pris. Men det finns en firma som importerar från Östeuropa. Jag kan inte ihåg vad den heter. Du får väl söka lite:)