Leta i den här bloggen

tisdag 1 september 2015

Världen i början på September 2015

Nu har Ryssland sagt "Schack":

http://www.zerohedge.com/news/2015-08-31/russian-military-forces-arrive-syria-set-forward-operating-base-near-damascus

Detta är helt klart en upptrappning i den pågående mellanösternkonflikten och att detta blir en motpol för det USA-utbildade IS kan väl ställas utom allt tvivel. I alla fall så länge nu IS härjar i Syrien? Den stora frågan är väl om de sedan något år påstartade resurskrigen om Persiska vikens olja är bra eller dåligt för oss vanliga människor i det resursmässigt utfattiga Europa?

Nu har hur som de så kallade Svenska allians-partierna tydligt deklarerat att Sverige ska strida på Nato,s sida i den så efterlängtade konflikten med dess sista jämbördiga motståndare, Ryssland.
Att USA tror sig vinna detta krig kan väl ställas utom allt tvivel, i alla fall om man ska lyssna på dessa översta maktelit, CFR, McCain o Co.

Tänka sig att det land man som ung beundrade för att ha besegrat Hitler och som sa sig företräda den fria världen har släppt fram dem som företräder dess banker till styra landet. NSA,s massövervakning är bara det steg som förut inte varit teknisk möjligt, men som för dess penningelit varit mångårigt efterlängtad.

Putin uppmanar nu västvärlden till att dumpa den dödsdömda dollarn:

http://www.rt.com/business/313967-putin-says-dump-dollar/

Och som om detta inte var nog, så den andra stormakten inom BRICS-länderna, Kina, börjat göra sig av med USA-papper:

http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-08-27/china-said-to-sell-treasuries-as-dollars-needed-for-yuan-support

Blev väl förbannade när de inte fick ha med sin valuta inom IMF,s sfär? Snacka om naivitet. Det börjar bli oroligt lite var stans, men vad är annat att vänta. Tur att vi har Annie Lööf när de börjar kasta atombomber på varandra, eftersom hon plockar ned sådana med tänderna.


1 kommentar:

Farfar sa...

Det där med Ryska stridsplan i Syrien får nog tas med en nypa salt och varför skulle Putin riskera att hamna i väpnad konflikt med USA? Obomba och gänget är ju bra på att gräva sin egen grav ändå.