Leta i den här bloggen

måndag 20 juli 2015

Putin och Saudi Arabien

Efter allt negativt om Ryssland och då i synnerhet Putin kan kanske detta inlägg vara ett intressant:

http://oilprice.com/Energy/Energy-General/Obamas-Goals-For-Middle-East-Hinge-On-Putin.html

Vad de två ländernas ledare hade i hop för ett par veckor sedan har fått många förståsigpåare att riva sig i huvudet. USA,s viktigaste bundsförvant har möte med Putin!! Men kanske har artikelskribenten rätt?

I övrigt tycker jag det är fullt upp att försöka följa med i den rutschbana vår så kallade ekonomi befinner sig i. Enligt de jag följer kommer det en slutstrid i höst. Jag har för närvarande varken ork eller tid att skriva så mycket om det.

Däremot har jag läst Lasse Berg,s böcker "Gryning över Kalahari" och "Skymningssång i Kalahari". Två mycket bra böcker som beskriver Sanfolkens levnadssätt och livsmiljö vilken vi Homo Sapiens aldrig skulle ha lämnat. Vi är inte skapade för det sönderstressande liv som en evig jakt på pengar innebär. Men sedan började jag läsa den sista bocken i serien "Drömmen om det goda livet". Visst det är inget fel på boken i sig själv, men det är så tråkigt att läsa en bok där dagens teknik, sjukvård, utbildningar osv. tas för givet.

Visst är roligt att Indien, Pakistan, Kina har lyft sig från den fattigaste fattigdomen, men detta lyft baserar ju sig på deras nyvunna tillgång till olja och fossila bränslen. Men det finns helt enkelt inte en enda möjlighet att sju miljarder människor kan leva på den nivå vi i västvärlden hittills tagit för given.

Snart har åttiotalets födelsebooms kvinnor i Indien och nått reproduktiv ålder. Hur många ska vi bli då? 

Inga kommentarer: