Leta i den här bloggen

tisdag 17 mars 2015

Swift svarar

Det är väl känt att krigshetsarna i USA en längre tid försökt få Ryssland utestängt från det internationella clearing-systemet Swift. Detta trots att Rysslands premiärminister, Medvedev, sagt att Ryssland ser ett sådant agerande som en direkt krigsförklaring. Förra veckan svarade emellertid Swift på USA,s begäran. Men inte som förmodat genom att utestänga Ryssland, utan med att erbjuda Ryssland en plats i Swift,s styrelse!!! Hoppsan, undrar just hur den snytingen kändes mitt på Obomba,s tryne. Måste ha svidit en hel del på vår svenska hora Bildt,s långa näsa också.

Det finns kanske lite hopp trots allt. Det är tydligen inte alla som till varje pris vill starta planetens sista krig med världens starkaste kärnvapenmakter, Ryssland och Kina. Det finns tydligen några som vågar neka den globala USA-ledda finanseliten tillstånd att förinta planeten.

Den Europeiska splittringen ökar alltså och den stora frågan är hur Tyskland agerar framöver. De får trettio procent av sin gas och över hälften av sin olja från Ryssland och dess polare,Kazakhstan. Samtidigt exporterar Tyskland varor för över trehundra miljarder till Ryssland. De vet också att dollarn är på fallrepet, om Kina så vill. Att koppla Yangen och Rubeln till guld vore väl ett slag av minst samma dignitet som att stänga ute Ryssland från Swift. Tydligen finns det brister i samarbetet med det trogna gamla England också. Brics nystartade konkurrent till Världsbanken har tydligen fått en ny anhängare:


USA behöver nu snabbt ett stort krig för att inför gemene man kunna bortförklara varför deras dollar kraschlandade. Det är dessutom bra för USA med krig, så länge det nu sker på bortaplan. Vapen, skuldsättning, tillgångar att konfiskera och alla nya skulder som sedan behövs för att kunna bygga upp allt igen.

Men nu närmast gäller det för den USA-ledda bankmaffian att vara kreativa. Att skapa ett nytt terrordåd som enar ett splittrat Europa mot Ryssland, helst så stort att kärnvapen kan tillgripas. WCT är redan sprängt en gång, men att nästa skenmanöver kommer att ske på Amerikansk mark behöver vi väl inte tvivla på?

Inga kommentarer: