Leta i den här bloggen

lördag 7 februari 2015

Nästa vecka

Spännande vecka den som nu kommer. Grekland har tills den sextonde på sig ( nästa måndag) att bestämma sig för om man ska skriva på nya skuldförbindelser med Trojkan eller lämna Euron. Om de lämnar lär det inte dröja förrän Italien, Spanien, Portugal, Irland följer efter. I så fall kraschar hela eurosamarbetet vilket lär dra med sig hela vårt så kallade penningsystem.

Sedan har vi Ukraina där Putin börjar tappa tålamodet med USA,s och västs provokationer. Gårdagens möte med Merkel och Hollande är troligen sista chansen före att Ryssland tar till storsläggan. Stänga av gasen till Europa eller dumpa sina dollarobligationer är i så fall bara början. Ryssland behöver inget mer exportområde än Kina om ens det! De klarade alla år som Sovjet existerade, utan affärer med väst, så varför skulle de inte nu?

Jag skrev samma som en kommentar hos Lincoln. Ska bara lägga till att det kanske är meningen att dollarn ska krascha och med den resten av världens så kallade fiat-valutor. Vad vore bättre för de som styr vår värld än att införa en ny världsomspännande valuta? Att börja om med en olje-baserad valuta i en värld som snart är desperat efter dess svarta guld. Peakoil inträffade fortfarande 2005. Den lättutvunna oljans andel av våra flytande energitillgångar har sedan dess krympt år för år. Allt handlar till syven och sist om Energy Return On Energy Invested, EROEI.


2 kommentarer:

Anonym sa...

"Sedan har vi Ukraina där Putin börjar tappa tålamodet med USA,s och västs provokationer"

Vad är det du vill att EU ska göra?

Farfar sa...

Att lägga ned sig själva är dess enda framtid.