Leta i den här bloggen

onsdag 10 december 2014

I investmentbankiernas värld

Investmentbankiren Rainer Voss berättar:

http://urplay.se/Produkter/185445-Varlden-Finanshajens-avslojande

Missa det inte!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det programmet ska jag se. Ska bli mycket intressant. Fast jag misstänker att det är vi. Dom gråa massorna som står för kulorna när dessa grabbar leker...

Nu ska du få ett tips av mig. En väldigt bra bok som jag tycker du ska läsa om du inte redan gjort det.. där finns kanske en del bra ideér på hur man ev skulle kunna soppa bankerna och deras utsugning av medborgarna.

Huggormens tid av Sture Dahlström. En bra och välskriven lite historia om en småbrukare som myndigheterna försöker att sätta på plats. Kanon faktiskt :)

simma lugnt

/Berra

Farfar sa...

Tack för tipset!

Ska om jag hittar den. Själv läser jag numera mest engelska böcker. Det är så svårt att hitta några nya på svenska. Björn Forsberg, Gunnar Lindstedt, Stellan Tengroth och några till, sedan har vi förstås Oscar Kjellberg, som ifs inte skrivit någon bok, men har huvudet fullt av förstånd, finns på Youtube.

På engelska finns det däremot många. Outstanding är väl Charles A.S Hall som förklarar i sin bok "Energy and the Welth of Nations"sambandet mellan energi och pengar, vilket de flesta nu levande inte har en aning om.

Men även Gösta Ehrensvärd tog redan på 70-talet upp vårt samhälles orimliga krav i sina böcker. I boken "Före efter" fick han tom ta bort de grövsta sanningarna i den 2.a upplagan!

Man försöker sprida orimligheterna så gott man kan, men det är svårt att hitta lyssnare:(

Farfar sa...

Boken fanns på Bokbörsen. Redan beställd:)

Anonym sa...

godag.

Man försöker sprida orimligheterna så gott man kan, men det är svårt att hitta lyssnare:(

Jag kan bara hålla med. En del är skittröga. Jag har en polare som jag har en galt ihop med. Det har tagit minst ett år att övertyga den gråsossen om att evig tillväxt är omöjlig. Det gick så långt att vi nästan blev osams. Till slut skrev jag ut ditt inlägg om fördubblingstider och tröck det under syna på han. Nu fattar han. Du skriver bra så folk begriper. Tack för det.

simma lungt.

/Berra