Leta i den här bloggen

tisdag 16 september 2014

Valet

Valet är över. Vi vann! Vilka är då vi? Jo vi, är de som ville ha bort Carl Bildt, allt annat kan kvitta! Att den mannen spelar på två fioler är bara förnamnet.

Hrummm!

Hur som så:

https://www.youtube.com/watch?v=jE36Ud3llgk#t=53

https://www.youtube.com/watch?v=RiSU4QTEeT0


Men vems ärenden han går lär väl förbli en hemlighet. Ett tips kan vara de som har som valspråk: ”Att verka men inte synas”. Eller CFR. eller Bilderberggruppen, eller Imf, eller ???

De stora frågorna i världen är nu hur som både diskuterade och lösta. Pensionerna ska höjas, lönerna ska höjas, sjukvården ska bli bättre, tillväxten ska öka, sysselsättningen ska öka, invandringen ska öka, bidragen ska öka, ja allt ska öka hädanefter. Men den viktigaste frågan var ju givetvis om barnen ska ha betyg från sjätte eller tredje klass. Denna fråga ska emellertid lösas av Jan Björklund nu i efterhand, eftersom den är så svår att Lövén bestämt sig för att bilda regering ihop med Folkpartiet.  

Huvudsaken var ju att den eviga tillväxtens dilemma nu är löst. Oljan kommer att vara för evigt. Inga problem med konstgödning och växthusgaserna ska vi skicka till Venus. Allt är klart. Vi önskar Lövén välkommen till det dukade bordet. Jag kan riktig se framför mig hur han lutar sig tillbaka i stolen och solar sig i glansen av maktens tjusning. Läser Aftonbladets ledare och rullar sedan tummarna lite för att fördriva tiden.

Skämt sido. Man kan ju stilla undra vad som driver människor att till varje pris vilja ha makt? Är de sådana psykon jag undrat länge? Har de blivit mobbade när de var små och ska hävda sig som vuxna? Att Carl Bildt har en stor näsa och utstående öron borde han väl kommit över vid sextiofem års ålder?

För övrigt, om man bortser från de frågor som redan våra ledare redan löst så tycker jag att ni ska läsa lite om vad Harvey Organ skrivit på sin blogg den femtonde september anno tjugohundrafjorton:


Det drar ihop sig.

Inga kommentarer: