Leta i den här bloggen

fredag 18 juli 2014

Nedskjutning

Det neutrala Sveriges utrikesminister, Carl Bildt, vet redan vem som låg bakom nedskjutningen av det Malaysiska planet i östra Ukraina. Det var separatisterna, med hjälp av Ryska vapen! Han behöver inte vänta på att någon svart låda ska bli undersökt eller att några eventuella radarspår från någon eventuell raket uppföljs. Han vet direkt, bara så där.

Vem som sköt ned planet, eller om det överhuvud taget sköts ned, är inte ens säkert att det blir undersökt fullt ut. Om USA ligger bakom och det inte går att manipulera eller styra undersökningen, så att det gagnar dess intresse, så lär den fastna i någon sorts karusell där alla skyller på alla.

Men som vanligt ska man nog tänka, vem är det som tjänar på en eventuell nedskjutning av ett obeväpnat passagerarplan över just Ukraina? Jag kan hur som inte tänka mig att det ligger i vare sig Rysslands eller de så kallade separatisternas intresse. Av intresse kan däremot vara att Putin,s plan flög nästan samma rutt 30 minuter före det nu nedskjutna planet.

Tillägg:

Här är en som har snokat lite närmare på flygrutter och tider:

http://www.theburningplatform.com/2014/07/17/was-putins-plane-the-target/

3 kommentarer:

Peter Madison sa...

Mitt i tragiken blev det nästan humoristiskt att lyssna till Carl Bildts tvärsäkerhet i frågan om det malaysiska planet. Det är alltså Sveriges utrikesminister som i teve säger detta! Det är möjligt att Bildt har och får rätt men i detta läge har varken han eller någon annan en aning om vad som hände, utom de som faktiskt avfyrade.

Peter Madison sa...

Finns det belägg för att Putins plan flög den rutten 30 minuter före?

Farfar sa...

Hittade det på Alex Jones sida. Har inte hunnit kolla närmare. På RT står det att Ukrainas BUK radarsystem var påslagit när planet passerade.