Leta i den här bloggen

måndag 7 april 2014

Pengar som skuld

Pengar som skuld? Nähä du, gubbe lilla försök med nåt annat!

Så säger de flesta som blir upplysta av en annan och ser mycket misstänksamma ut. Pengar som de blivit lärda av föräldrar, syskon, gammelmormor, fan och hans mormor att vara rädda om, sätta in på banken, spara, investera, placera..........

Ikväll handlade Vetenskapens värld om ”Fracing” eftersom även teknikidiotins producenter givetvis inte har kolla på vare sig kvarvarande oljetillgångar eller penningsystem. Att världens oljetillgångar börjar minska nämndes, i och för sig, som hastigast. Men att dagens pengar skapas som skuld nämndes inte alls. Öh, som vanligt.

Lika lite som av penningsystemets störste penningsystemshaverist ”Cornucopia”. Skillnaden är bara att den senare måste vara betald med banksystemets skuldsedlar av dess företrädare att sprida sina lögner. Producenterna av ”Vetenskapens Värld” är troligen ”bara” vilseledda penningsystemshaverister.

Fracingindustrin går hur som på högvarv i USA. Att hela industrins existens upprätthålls av tillgång på billig konventionell olja förtigs givetvis. För att utbilda och föda upp en borrmaskinsoperatör, borrmaskinstillverkare, lastbilstillverkare, däckstillverkare, ja alla de som behövs för att föda upp den generation som ska driva vårt samhälle går det åt energitillgångar av en viss volym. Närmare bestämt till minst i förhållandet 11 till 1 enligt Charie Hall. Om ni vill ifrågasätta så vänd er till honom. Han välkomnar varje ifrågasättande av hans konstaterande. Ni kan ju börja läsa här: http://energy-reality.org/wp-content/uploads/2013/05/09_Energy-Return-on-Investment_R1_012913.pdf

Men vad att göra för att upprätthålla skuldernas makt. Energi ska fram till varje pris. Att nittio procent av det som tillverkas idag inte har ett skit att göra med att leva ett värdigt fullgott liv förtigs. Garageuppfartens nya bil skiner i skuldtagarens ögon men skiner lika avundsjukt i grannarnas reklamförblindade. Vi går på de lögner som sprids av de lika förblindade medierna. De som kritiserar mister sina jobb, se på Gunnar Lindstedt.

Orkar inte skriva mer idag, man blir så trött av att se på ljugmedia att man spyr.

6 kommentarer:

Peter Madison sa...

Med tanke på att människor blir sjuka av vattnet i deras brunnar efter det att Halliburton och annan "samhällsnytta" drar fram så väntar en veritabel och gigantisk miljökatastrof. För tillfället är det "bara" bonnläppar på Pennsylvanias landsbygd som drabbats av att deras dricksvatten är fullt med metangas. När miljoner människor blir drabbade spelar det nog ingen roll hur feta checkar Halliburton delar ut.

Farfar sa...

Det hela är fullständigt sinnessjukt. Men samtidigt är det svårt att se bankpsykopaternas agenda. Kontroll över planetens kvarvarande oljetillgångar är ju en dock en väg att följa. Se på Irak och Libyen. Vad sker där utom kaos? Vilket verkar vara agendan, att störta världen i kaos, för att sedan ta kontrollen när allt lugnat ner sig om en si sådär 20-30 år.

Kommer att lägga in ett intressant klipp från YouTube lite senare idag, om en nästan lika stor idiot som jag. Alltså, han har kommit fram till samma slutsatser som jag.

Läste ditt inlägg om Borg. Mitt i prick! Undrar just vad de diskuterar på sina möten, de där så kallade finansministrarna?

Janne sa...

Olje-Gunnar-Lindstedt?

Nyligen eller 2009 när han slutade på VA?

Farfar sa...

Gunnar Lindstedt är väl en i mängden av framstående journalister som fått kicken, halvt om halvt. Han jobbade på VA tills för något år sedan, men nu är han väl mest frilansare och författare?

Lincoln sa...

Jag förstår och sympatiserar med din uppgivenhet, Farfar. Jag gör det mesta för att inte gravitationen ska dra mig till nedstämdhet men ibland är jag ganska säker på att det är självbedrägeri och sockerpiller jag trycker i mig själv för att hålla mig på banan. Det ser dystert ut - jag vet att du och jag haft olika uppfattning om detta; men - visst - du hat rätt skiten träffar fläkten snart - världen kan inte fortgå som den gör. Jag har lidit av en "viss" avskärmning där.

Cornu är dessutom en guldhaverist. Vad för nytta har man av guld - det finns knappt något praktiskt man kan göra av det. Kollade igenom en ytterst marginell praktiskt nytta av guld - inom datorindustrin och i synnerht inom skrotåtervinningen av guld på moderkort etc. Hittade det här:

"! För att utvinna ett gram guld ur malm från en afrikansk gruva måste ca två ton sten fraktas från ett stort djup, malas ned, filtreras, siktas och bearbetas. Eller så kan vi helt enkelt demontera fem uttjänta datorer och återvinna de kretskort och kontakter som finns i dem för att få samma behållning."
http://www.adelmetaller.se/information-om-aatervinning-av-elektronik/

Det inneboende "värdet" av guld ligger i den religiösa tron på att guld ÄR pengar. Det reella värdet av guld är till 99% destruktion av moder Jord och dess resurser.

"Keep upp the good work", Farfar! Du är mer än guld värd - även om det blåser motvind. Eller snarare - du är mer än guld värd för att du går emot motvinden!

Farfar sa...

Vi har lärt av varandra precis så som vi människor är tänkta samarbeta:)

Samarbetet fungerade till någon kom på den "lysande" idén med pengar. Med dem kom så, avund,misstänksamhet,
girighet, ja i stort sett alla avigsidor i samhället härstammar från pengar.