Leta i den här bloggen

fredag 28 mars 2014

Moster Mimmi

 Jag lägger in Moster Mimmis inlägg från Cornys blogg. Tänk vilket jobb Lincoln lägger ned på att sprida orimligheterna!


"Alla människor borde lära sig veta skillnaden mellan kontanter, som är pengar skapade av Sveriges Riksbank, och kreditpengarna / kontosiffrorna som är ett mått på privata bankers skulder till konto.
Att det kvittar lika för oss är bankens önskan, den behöver då aldrig betala ut sin skuld, utan kan ägna sig åt massiv utlåning utan att någonsin göra någon utbetalning. Och sedan ändå inkassera räntan. Affärside´och/eller bedrägeri??

Banker vill numer inte att folk ska befatta sig med svenska kronor, utan bara hantera sitt innehav av sina fordringar på bank / bankens skuld till konto, på svenska kronor. Banken kräver vi skall acceptera detta, och helst utan att egentligen förstå vad som händer. Men det är inte svårt att förstå, kan jag det så kan alla det. De ENORMA problem som detta förorsakar i världen, i den offentliga ekonomin och i vår privata ekonomi, är nästan oöverskådliga. Lika oöverskådliga som bank-och finans systemets vinster.Bankens skuld är vår valuta. (Man kan också givetvis säga: Min fordran på banken är min valuta) Förstå innebörden av detta!! BANKENS SKULD ÄR VÅR VALUTA. Denna valuta kräver givetvis att en låntagare är skyldig pengar till banken också. Hela penningmängden kostar därmed ränta. Någon annan valuta finns snart inte.Alternativet och lösningen är att Riksbanken skapar alla de pengar som behövs i samhället, skapar en skuldfri valuta. Som givetvis kan vara digital, men är utan skuld. Betänk denna möjlighet som skulle innebära försvinnande små skatter, endast för att begränsa inflation. Statligt finansierad samhällsservice och välfärd, ev medborgarlön. Skuldfri finansiering av husbyggande och annan viktig infrastruktur.

Poängterar att detta går utmärkt att kombinera med privat företagande på alla andra områden, UTOM PENGATRYCKANDE (eller vad man ska kalla det) Återigen normala huspriser. Slut på en ekonomi som kräver vanvettskonsumtion, och miljöförstöring. Slut på krav om evig tillväxt.
Lincoln lägger ner ett enormt jobb att försöka förklara detta, för allas eran framtids skull."

Mina inlägg ser konstigare och konstigare ut. Jag vet inte varför, men något stör det jag försöker skriva.

4 kommentarer:

Lincoln sa...

Tack,farfar!
Riktigt grymt skrivet av Mimmi.

Farfar sa...

Jag måste få säga att du har rätt angående vem som styr vem. Jag har ju ibland sagt att vårt penningsystem inte skulle fungera utan mutbara och medlöpande politiker, vilket ju är givet, i och för sig. Men de medlöpande politikerna kommer till ett dukat bord. De kan bara göra valet "take it or leave it". Är du med oss? Om inte är du mot oss. Juholts karriär säger allt.

Våra valda politiker är dessutom alldeles för kortsiktiga jämfört med bankmaffian, utom då Carl Bildt givetvis. Han står i en klass för sig.

Moster Mimmi sa...

Det här hade jag missat.
Tack farfar!

Jag brukar läsa din blogg men har på sista tiden haft mycket jobb.
Har hållit till mycket på "familjegården" där det finns hur mycket som helst att göra.
Jag har som exempel nu gått i ett par veckor och dragit loss gamla nedfallna och fastvuxna stängsel, en del taggtråd men mest elrep, inklusive stolpar, upp från underjorden. Flera kilometer.
Hoppas du också har det fint i vårvädret!

Farfar sa...

Jag hittade din kommentar på Corny,s blogg. Jag läser normalt aldrig hans blogg, men hamnade där när jag letade efter nåt annat. Jag följde Lincoln,s outtröttliga klargöranden en bit i kommentarsfältet och stannade för att din kommentar var så fint skriven:)

Vad gäller arbeten så tar det inte slut precis. Ved, stängsel, hönsgården, plöjning, gödsel är vad som gäller för närvarande. Bloggandet får för det mesta vänta tills efter mörkrets inbrott. Men jag tycker det är så viktigt att försöka sprida bankmaffians orimligheter.