Leta i den här bloggen

söndag 23 mars 2014

I Skymundan

I skymundan från världens blickar har det bankägda USA startat nya oroligheter och upplopp i oljelandet Venezuela. Dess nya president anses väl vekare än den mördade? Hugo Chaves. Men agendan är den samma. Hyr betalda lakejer att utlova alla möjliga fördelar med de skummaste och mest ljusskygga individerna i det land där upploppen ska äga rum. Stöd deras upplopp i vår påstått demokratiska namn. När upploppen sprider sig se till att placera de egna i ledande ställning.
Skillnaden mellan Ukraina, Syrien vs Venezuela är att upploppen i Venezuela inte överhuvudtaget nämns av västvärldens mutmedia. Jag kan ju nämna dem, men vad hjälper det?
http://news.yahoo.com/pro-government-supporters-rally-venezuela-195448699.htm
Den av bankmaffian utsedde springpojken, Carl Bildt, står i Svensk teve och ljuger det folk han är satt att företräda rakt upp i ansiktet. Hur han och hans gelikar tystar vår påstått fria press sker i det fördolda. Nu har plötsligt Ukraina en legitim regering. Ryssland har startat aggressionerna i Ukraina genom att erbjuda ekonomiskt stöd istället för IMF,s skulder.Vilket inte heller nämns, givetvis.
Men i det stora spelet gäller allt oljan och makten över den. Petrodollarns värde är ju som känt, kopplad till oljan och denna koppling är väl tänkt att stärkas till den nya globala valuta som planeras av bankmaffians överhuvud. BRICS-länderna har, med all rätt, utmanat den makt som det innebär att vara världens reservvaluta. Pyramidspelet har således genomskådats av BRICS, som är inneligt trötta på att försörja detta gäng av parasiter.
http://rt.com/business/yuan-to-surpass-dollar-011/
Herman van Rumpa, alltså en av Carl Bildt,s närmaste chefer, sa häromdagen att Europas folk måste förbereda sig på en energifattigare framtid, med tanke på grälet med Ryssland. Behovet av Rysk gas, om tillväxt ska kunna upprätthållas i vårt ekonomiska pyramidspel, lär ju inte försvinna för att sådana som Rumproy väljer egenintresset istället för dem ska värna om. För Sveriges del är vekligheten att fyrtiosju procent av den olja som driver det samhälle vi ser för givet kommer frn Ryssland. Någon ersättning till den energirika svarta sörja som utgör bas för dagens samhälle, finns ens vid horisonten, trots ekonomernas tro på alltings utbytbarhet.

Det är svårt att hitta ord för det som pågår. De flesta av oss är så förda bakom ljuset att de helt enkelt vägrar inse något annat än att pengars värde är skrivet i betong. De har hört politikernas prat om den tryggade framtiden under hela sina liv. Att påstå något annat får deras ögon att snurra likt karuseller. Nu hägrar den utlovade pensionen för ”The Babyboomers”. Tjänstepensionen först och sedan lägga till nåt år för att få den där lilla extra guldkanten. Ha råd att kosta på sig att resa och byta lilla Volvon lite oftare. Täppta öron är bara förnamnet och vilket uppvaknande till verkligheten det kommer bli. Ska flytta till en ö, långt, långt bort, om jag bara kunde.....

Tillägg:
Hittade detta på PCR,s blogg: http://billmoyers.com/episode/the-deep-state-hiding-in-plain-sight/

2 kommentarer:

Janne sa...

Var i Venezuela för några år sedan. Pratade med representanter för överklassen som naturligtvis var förfärade över Chaves politik. Min bild av det hela var att klyftorna fortfarande var förfärliga, trots Chaves "orättfärdiga" politik. Undrar hur det hade sett ut utan honom. Inte för att jag anser att hans politik har varit helt lyckad.

Farfar sa...

USA utsatte Chaves regim för ett försök till statskupp redan 2002, tror jag det var? I övrigt vet jag att IMF har skuldsatt Venezuela långt upp över öronen. Jag är tyvärr inte så insatt i Venezuelas politik för övrigt. Däremot följer jag USA,s och penningmaffians förehavanden så gått jag kan.