Leta i den här bloggen

onsdag 4 december 2013

Bilderberggruppens dolda makthavare

På tal om valundersökningar och dylika idiotier kopierar jag rakt av vad Svd,s Olle Nygårds skriver per den 2013,07,13:

"Här är de fem svenskarna som är med i årets Bilderbergsmötellt enligt Svenska Dagbladet:

Finansminister Anders Borg (M) och utrikesminister Carl Bildt (M) deltar på årets Bilderbergsmöte som nu pågår utanför London. Sannolikt gräver de två ministrarna tillfälligt ner stridsyxan med S-ledaren Stefan Löfven eftersom också han är med, inbjuden av Investorordföranden Jacob Wallenberg. Dessutom finns ytterligare en svensk finanskändis i gruppen som räknas som ett av världens mest inflytelserika och mytomspunna odemokratiska sällskap Anders Borg (M), som titulerar sig som så kallad finansminister.
Anders Borgs vinter har till stor del präglats av att hantera den ekonomiska krisen och hur denna kommer att slå mot Sverige. Mellan varven har han också försökt förklara, eller slippa förklara, hur Vattenfall kunde köpa Nuon alldeles för dyrt för 100 miljarder kronor. Just den frågan har också Socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen krävt ett svar på. Partiet har bland annat hävdat att en kriskommission måste tillsättas för att reda ut hur affären kunde gå så snett.

Men kanske kan den diskussionen nu klaras av på tu man hand mellan Anders Borg och Stefan Löfven då de båda, åtminstone enligt deltagarlistan som publicerades den 3 juni, deltar på årets Bilderbergmöte som nu pågår utanför London fram till den 9 juni.
Huruvida de två, och kanske med inspel från Carl Bildt, kommer att diskutera det, eller andra inrikespolitiska frågor kommer vi dock aldrig att få reda på eftersom en grundläggande regel för Bilderbergmötena är att samtalen sker ”off-the-record” och inget får yppas om vad som i detalj har diskuterats.Förutom Bildt, Borg, Löfven och Jacob Wallenberg deltar i år också Investors vd Börje Ekholm, enligt deltagarlistan.

Bilderberggruppen beskrivs ibland som världens mäktigaste sammanslutning. Sällskapet grundades 1954 och har ända sedan starten omgärdats av stark mystik då näringsliv och politik träffas under informella former.
Klart är i alla fall att organisationen under alla år lyckats samla de företagsledare och politiker som på global nivå har det absolut största strategiska och operativa inflytandet. Årsmötena sker oftast under våren och omgärdas alltid av stort hemlighetsmakeri. Samtidigt brukar det framföras kritik mot mötena där det anses att insynen är dålig och politiker och näringsliv träffas i alltför avslappnade frågor.
På global nivå leds organisationen av en fast styrkommitté bestående av ett 30-tal personer. I denna kommitté finns bland annat svenske Jacob Wallenberg, ordförande i Investor.

Ledande personer i Bilderberg-gruppen har på europeisk nivå varit exempelvis den tidigare EU-kommissionären och italienske premiärministern Mario Monti och förre Nokia-chefen Jorma Ollila som också finns med på årets deltagarlista. Det gör också Google-chefen Eric Schmidt, IMF-chefen Christine Lagarde och riskkapitalisten och Carema-ägaren Henry Kravis med flera.

Olle Nygårds
olle.nygards@svd.se

......och härmed slut på Svds inlägg"

Den som kan få mig att rösta är inte född!

I Bilderberggrupen och i Council of Foreign Relations är vår tids största rövhål och förbrytare samlade och om nu någon så vill så ska jag tillhandahålla rep och gärna vara den förste att slunga det över närmaste lyktstolpe!!!! Reinfeldt och Borg kan vara först, mig kvittar det!

Inga kommentarer: