Leta i den här bloggen

måndag 2 september 2013

The New World Order

Jag har funderat både länge och väl på varför, världens så kallade ”mest demokratiska land” USA, lägger ut så mycket pengar på sin krigsmakt, samtidigt som de säljer ut sin övriga industri till Kina och resten av världen. Utom krigsindustrin, givetvis. Det enda rimliga jag kan komma på är följande:

Olja är den enda råvara som i slutänden gör att pengar får ett värde överhuvudtaget. Oljans förmåga att få bilar, båtar, flygplan, tåg att rulla innebär att inget i dagens moderna samhälle kommer att fungera utan den. Allt är totalt beroende av olja för att fungera överhuvudtaget och så länge den finns har också det vi kallar pengar ett värde. Däremot kan det inte finnas ett räntebelagt penningsystem om inte energireserverna går att öka i en till räntan motsvarande grad. Se dagens finanskris, oljepeakande länder över i stort sett hela globen.

Lincoln skriver idag :

http://parasitstopp.wordpress.com/2013/09/02/hur-usas-bankimperium-kan-kopa-upp-resten-av-varlden-gratis/

om att alla behöver dollar för att kunna byta varor på världsmarknaden. Detta gäller i ännu högre grad oljan. Det finns bara två oljebörser i världen Brent och WTI. Den enda gångbara valutan där är dollar, tack vare Henry Kissinger. Petrodollarsystemet kallat.

Men att olja är ändlig resurs insågs för länge sedan och den globala oljetoppen (peakoil) inträffade med största sannolikhet 2005. Så som Colin Campbell (en av Aspos grundare) beskriver detta här: http://www.youtube.com/watch?v=lDNMjV6sumQ

Detta var den tidpunkt som pengamaffian väntat på, eftersom det i det stora spelet handlar det om att kontrollera världens kvarvarande olja och de sista kvarvarande oljereservoarerna som finns i länderna runt Persiska viken. Att fracingoljeutvinningen i USA,s skifferberg bara är rent nys förklaras enkelt genom att USA överhuvudtaget närvarar militärt i Periskavikenområdet. Vad skulle de där att göra om de hade fullt av olja själva?

Samtidigt är USA ett av västvärldens mest skuldsatta länder. Men genom att inflaera sin Dollarn till värdelöshet gör de också sina skulder värdelösa. Visserligen går detta ut över den sparsamma delen av den amerikanska befolkningen, men om hela världens pengar ändå blir värdelösa så är inte den amerikanska befolkningen värre drabbade än några andra.

Om då USA lyckas att med sin krigsmaskin göra Persiskavikenområdet till ett amerikanskt innanhav så är det också USA som bestämmer i vilken ny världsomspännande valuta den kvarvarande oljan kommer att handlas. Om sedan den nya valutan heter Dollar eller Ameranco eller Tjosanhejsan har ingen betydelse så länge USA,s krigsmaskineri kontrollerar tillgången till den.

Att ta kontroll över världen sista oljeländer och där etablera militärbaser är med största säkerhet den plan som de som styr USA har räknat ut och de har i nuläget bara Iran och Syrien kvar nu. De andra länderna i Periskavikenområdet är redan mer eller mindre amerikanska delstater. Det bankrutta Grekland påtvingades att köpa amerikanska vapen för över 450 miljarder Euro när deras kris var som mest omskriven. Alla andra länder ska således bli tillåtna att fortsätta jobba åt USA,s bankmaffia, om de vill ha någon olja överhuvudtaget.

I stället för att införa en jämlik, rättvis och hållbar framtida värld ska petrodollarsystemet 2.0 införas och med det fortsatt amerikansk världsdominans. Det finns ett ord för detta, det kallas för:

”The New World order”

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte så att det går att köpa olja från Ryssland, Angola, Venezuela och Iran utan att ha dollar?

Farfar sa...

Ryssland och Kina handlar olja med varandra i Kinesisk valuta. Iran säljer olja till Kina och Indien för guld. Kadiffi försökte börja sälja olja till Afrikanska länder för en ny guldbaserad valuta baserad på just detta. All annan olja säljs via de två olje- börser som finns (WTI och Brent).

Petrodollarns existens står och faller med detta. Allt USA behöver göra för attfå vilka varor som helst skeppade till sig är dollar skapade utan kostnad.