Leta i den här bloggen

tisdag 10 juli 2012

Kycklingar


Igår fick vi kycklingar igen. Sju stycken små gula dunklädda liv. Vackra till tårögdhet. Sju små fullständigt oskyldiga på denna planeten nya liv. Oskyldiga till varje egen tänkt, av vare sig godhet eller ondska styrd handling. Oskyldiga likt små nyfödda människobarn. Men att oskyldiga människobarn, kan utvecklas till de monster som styr vår värld är ingen gåta.

Vårt penningsystem belönar nämligen den störste egoisten. För den mest själviske, är den som klarar sig bäst i ett samhällssystem som lider konstant brist på bytesmedel. Det saknas nämligen alltid pengar i ett kreditbaserat penningsystem, eftersom pengarna till räntan på en skuld alltid måste skapas i efterhand genom att någon annan sätter sig i skuld. Så den som genom sin ofrivilligt medfödda egoism skaffar sig flest bytesmedel beundras avundsjukt av de medmänniskor som lider dess brist. Den medfödda egoism vi genom att födas ofrivilligt begåvats med, gör att vi ser upp till de ”rika” i tron att de är dugligare och den som berättar om de orimligheter som orsakas av bytessystemets orimligheter misstänkliggörs, kallas för domedagsprofet, pessimist, misströstare och än mycket värre okvädningsord.

Att okvädningarnas förkunnare skulle ta sig för att undersöka orimligheten i penningsystemets krav på evigt ökande tillväxt går på grund av oförmåga att inse förbi. Pengar är pengar lika med värde, tror de som köpt statsobligationer för merparten av det som blev över vid villaförsäljningen. Penningsystemets giriga lakejer i form av banktjänstemän är inte sena att utnyttja denna svaghet i kundernas intellekt.

Att köttet och kunskapen om hur man föder upp och slaktar en tupp eller kanin är värt mer än alla pengar i världen upptäcks inte förrän den kunskap upplevs, att vare sig pengar eller guld går att äta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad tror du om följande:

http://www.keshefoundation.org/en/media-a-papers/keshe-news/316-the-world-peace-invitation-and-release-of-technology

Mvh Dan

Farfar sa...

Hej Dan!

Om det skulle finnas en patentansökt, eller patenterad apparat, som skulle kunna lösa världens energiproblem, så skulle det ju i och med patenteringen vara ofarligt, i vart fall ur kommersiell synvinkel, att offentliggöra dess konstruktion till allmän åskådan. Men jag har inte läst om den någonstans, så varför?

Problemen vi står inför är inte heller enbart energimässiga. Problemen är en kommande resursbrist inom snart sagt alla områden. Vi måste ställe om vårt samhälle och vårt sätt att leva och anpassa oss till det uttag vi årligen kan göra ur naturens skafferi. Annars kommer naturen att göra denna anpassning åt oss.

Detta är inte enkelt. Men vi små samhällsmedborgare som är totalt styrda av skuldernas makt, måste inse vilket slaveri vi lever i. Vi måste förpassa vårt nuvarande slavsamhället till historiens soptipp och bygga ett nytt rättvist samhälle, med pengar som bytesmedel och inte som de evigt ökande förslavningsmedel de är idag.