Leta i den här bloggen

torsdag 17 maj 2012

Nästa värld


Framtiden tillhör Kina och de av deras grannar som behagar dem. Huruvida denna situation kommer att bestå vet jag inte, men Kina kan enkelt ta över efter Europa och USA, de behöver bara vänta tills vårt penningsystem kollapsar av sig själv. Kina kommer enkelt att kunna skapa sig en fungerande valuta efter denna kraschen. Vad kan hindra dem? En enpartistat behöver inte fråga någon, bara införa. Det kommer att vara vi som skyldiga dem och inte tvärt om. De har en egen marknad som är ofantlig, så varför skulle de behöva ett gäng konsumenter som oss?

Länderna runt Persiska viken kommer däremot att behöva den avsättning för sin olja som utgör deras enda inkomst och vad kan då vara lämpligare än ett framåt Asien. Kunnigt och hungrigt folk som längtar och fått löfte om den framtid som vi hittills tagit för given. Den andra hälften av världens oljetillgångar tillhör därmed Kina och de grannar som behagar dem. Resten får vara utan.

Vi har fört över hela det tekniska försprång vi haft till Kina på bara ett par årtionden. USA tror att de kan bibehålla sin makt genom att med militära medel tilltvinga sig de resterande oljetillgångarna, men då måste de invadera den rest av vår värld som utgörs av hela Asien, Sydamerika, Afrika, Oceanien och hur skulle det kunna gå till? Europas och USA,s naturtillgångar är borta och med dem oljan. Förbrukade för att aldrig mer kunna återskapas, exergi har bara en riktning. Så vad har vi i den så kallade västvärlden kvar utom bortskämda konsumenter som likt barnungar skriker ut sina orimliga krav.

Driven av girighet infördes det penningsystem vi fått ärva. Ett system med ett omättligt behov av de skulders ökning som det genom räntan kräver. Förblindade av penningen, men utan att förstå dess krav, har vi låtit oss föras bakom ljuset av ett gäng parasiter som döljt sig bakom en till det yttre polerad fasad av så kallad demokrati. Bakom demokratin gömmer sig en ljusskygg makt ondskefullare, själviskare och girigare än fan själv. Vilket i och för sig kanske är den mänskliga rasens sanna ansikte.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Farfar
Jag misstänker dig för ett och annat
Du äger insikter som jag försöker
lära mig genom att ha sett filmen
Monetary Masters och genom att
se om den, avsnitt för avsnitt.
Har du sett den filmen?
Och när du har gjort detta
så har du säkert någon uppfattning
om de lösningar som där framföres?

Roland L

Farfar sa...

Jag har inte sett filmen. Men den är säkert sevärd, i alla fall efter vad jag hört. Vad beträffar lösningar på den kris mänskligenheten står inför, så har jag ingen. Man kan endast anpassa sig till den. Eftersom krisen i botten beror på resursbrist kommer det att medföra att kravet på pengar inte kan ställas ut som de anspråk på förmodade framtida värden de är idag. Skuldernas ägare, kommer däremot att med lagen som yttersta garant försöka driva sina krav till dess yttersta gräns. Efter det slutar det vi kallar pengar fungera och några nya kan inte skapas i den resursmässigt krympande värld som då kommer. Det stora kaoset kommer när elektriciteten upphör att fungera som en följd av pengarnas kollaps.

Själv försöker jag lära mig så mycket som möjligt i vad självförsörjning verkligen innebär. Jag har inga illusioner, när krisen verkligen slår till blir livet här i vår bortskämda del av världen något så totalt annorlunda att inte många kan ens föreställa sig det. Det bästa är att redan nu vara vän med sina grannar. Lära känna sin närmaste bonde, han har kunskap i många ting. Att skaffa sig kunskap i något hantverk är en stor fördel. Sjukvård, skomakare, odling, smide, sömnad, osttillverkning, fiske, matlagring, saltning, syltning, torkning av mat. Ja, all kunskap i praktiska ting vad gäller mat och skydd mot naturens krafter kommer att vara efterfrågad valuta i nästa samhälle. För endast så kan framtidens pengar fungera, som bytesmedel i form av arbete. Lika värde timma mot timma och vad kan var fel på det? Så har mänskliga samhällen fungerat i hundratusentals år innan vi hittade den ändliga resursen olja. En rättvis värld där allas värde räknas lika.

HCA sa...

Farfar, jag är helt enig med din analys i inlägget. Dock är jag säker på att majoriteten av människorna är empatiska och omsorgsfulla egentligen, men att de/vi trubbats av genom samhällets försorg.
Ingen vill se svält, krig, tortyr eller fattiga barn gå på soptippar. Men vi har blivit lära att detta är normalt och oundvikligt. Minns de starka reaktioner som var när Robinson hade premiär i SVT.. Järnspikar vad folk blev arga över upplägget!
Se hur det är idag med förnedrings-TV, där den som kn***ar flest/mest i live-TV får bäst jobb sen..
Eller hur illa vi alla tog vis oss när vi såg de svältande barnen från Etiopien.. Nu bryr vi oss inte, för "det är ju normalt och det måste vara så här"..
Men innerst inne vill vi inte ha det så här, men bojorna sitter hårt åt med media, skola, politiker, föräldrar, släktingar och vänner som lallar med i den sjuka verkligheten.

När det barkar åt h-e så kommer jag vara glad över att dotterna har en häst.. Om den lever då dvs.
Jag är glad åt min gamla farmors ställe i Norrland, med friska källor och naturens skafferi utanför dörren.
Bor i lägenhet, och det funkar inte när det barkat iväg. Kaoset när alla inne i städerna ska försöka ta sig ut från betongfängelset blir inte vackert. De som av apati och okunskap kommer dö blir många...
Tyvärr så kan den numera inlärda trubbiga empatin skada när folk tror att de klarar sig bäst själva och inte litar på andra..

Men jag är mentalt inställd på att det kommer gå åt skogen, och då reser jag lätt. Kanske på hästrygg i 80 mil ;)

Farfar sa...

Genom samarbete måste vi ta makten över penningens krav. Genom att upplysa varandra om skuldernas slaveri måste vi knäcka det innevarande förslavningssystemet. Vi måste lära andra samma som du och jag insett. Livets mening är inte att ansamla penningens orimliga lycka. Livets mening är att hjälpa varandra till ett lyckligare liv och detta kan bara ske i lokalt förankrade samhällen där alla hjälps åt.