Leta i den här bloggen

onsdag 4 april 2012

Pengar-krediter-bytesmedel-skulder-löften att betala

Detta inlägg är en liten parentes. Skrivet i ren frustration över vårt samhälles idiotiska konstruktion.

För att förenkla innebörden av det vi i dagligt tal kallar för pengar, skriver jag nedan: Pengar/krediter/bytesmedel/skulder/löften att betala. Vilket är lite svårläst kanske, men att kalla samma sak vid olika namn är också svårförståeligt. Svårförståeligt kallade benämningar av kreditsystemets skapare. Så att helst inte någon ej insatt skall förstå. Så jag ska ändå göra nedanstående lite mer lättläst. Jag förkortar pengar/krediter/bytesmedel/skulder/löften att betala, till pkbsl.


Endast bankerna har rätt att skapa samhällets pkbsl, genom att bevilja låntagare krediter/löften att betala. Att få rätten att skapa pkbsl kallas att ha bankoktroy. Pkbsl är då i slutänden samma sak, någons skuld. Alla pkbsl ska tillbaka till utställaren, utom den lilla del av penningmängden som utgörs av Riksbankens sedlar och mynt. Penningmängden i vår sinnessjuka ekonomi utgörs i och med detta av den mängd pkbsl låntagarna är villiga att ta på sig eller i slutänden den mängd pkbsl som bankerna är villiga att ställa ut. Detta oavsett allt fint prat om reserver/kapitaltäckning/med mera hos Riksbanken och annat nys .

Pkbsl skapas alltid med krav på vinst/ränta. Det som kallas penningmängden, vilket är samma som våra pkbsl, måste då i och med räntan, sett till hela ekonomin, alltid öka. De som ställer ut pkbsl alltså bankerna, överför genom räntan/vinsten, en mycket stor del av vårt samhälles gemensamma arbete till sig. Det enda de behöver göra är att äga hela eller delar av en bank. Medborgarnas okunskap och politikernas okunskap?/lögner? möjliggör en garanterad och arbetsfri inkomst för kapitalägarna/kreditgivarna. Alltså de som har råd att avvara/investera sina pkbsl.

Om bankerna, i sin girighet, varit lite för ivriga att bevilja krediter så att penningmängden skenat och tillräckligt många kredittagare inte kan betala sina krediter kallas detta för en finanskris varvid Staten och Riksbanken tvingas att städa upp i efterhand. Uppstädandet innebär att samhällets medborgare i efterhand, på det ena eller andra sättet, alltid tvingas betala tillbaka den mängd framtida pkbsl som utlovats till långivarna.

Detta är kapitalägarnas rikedom. Att de som har mer än nog med pkbsl är villiga att acceptera våra skulder och att samhället genom sina lagar garanterar dem som äger våra pkbsl och att vi medborgare och planetens ändliga resurser i framtiden gemensamt ska betala.

Vi lever i vad vi tror är en demokrati. Demokrati innebär att makten ska utgå från dess medborgare. Det ska hållas fria val, men är det någon som fått välja i den frågan som är den viktigaste av alla och som totalt styr vårt samhälle, våra pkbsl.

Ovanstående vetskap i detta system har tidigare alltid kunnat hållas hemlig, media ägs inte av vilka som helst. Insynen har spridits mellan, de insatta och de som ansetts kunna tiga om vetskapen. Från mun till mun. Numera finns vetskapen att läsa på mängder av bloggar. Min sammanfattning är läsbar i vilken skiten gammal dator som helst. Så även i framtiden, i alla fall så länge det finns en internetuppkoppling.

Ändå läser inte folk om hur lurade de blir.

4 kommentarer:

Peter Madison sa...

Av de 349 folkvalda som utgör den representiva makten vill jag påstå att det stora flertalet av dem inte har en aning om hur pkbsl fungerar, och varför det fungerar som det gör.

Inte bara det att medborgarna är aningslösa/grundlurade, våra politiker är detsamma och med det sagt så är den kommande ekonomiska kollapsen oundviklig. Vad som kommer efter vet jag inte men de som spelat detta spel och orsakar dess kollaps lär vara de som bygger upp nästa system. Således lär vi bli aningslösa/grundlurade igen...

Sådana som du, jag och andra som avslöjat systemet lär effektivt bli tystade med repressiva lagar som datalagringsdirektiv och annat vansinne så ju fler vi är desto större chans att rubba systemet och informera om sakernas tillstånd. Uppåt framåt således, så länge som det går och så länge vi får. När vi inte får fortsätter vi ändå...:)

Farfar sa...

När detta system konstruerades visste dess skapare vad som väntade. "The Creature from Jekyll Island". Men som du skriver, helt klart finns det en agenda för vad ska komma efter detta och helt klart kommer det inte att vara dess konstruktörer som är förlorarna. Men kunskapen måste spridas. Occupy Wall Street tror jag kommer att få många anhängare framöver.

Anonym sa...

Systemet av idag är som sagt vidrigt och sjukt..
I världen ser man på vårt land som det fått MVG++ i kurserna rättvisa, laglighet, demokrati, medkänsla å säkert några till.
ÄNDÅ sitter vi med ett styrt media, marionetter till politiker och ett lika äckligt penningsystem som (nästan) alla andra.
Jag är rätt säker på att vi i Sverige tillhör bland de mest förtryckta och lurade folken, just för att vi i regel är så pinsamt godtrogna och stolta över att andra är avundsjuka på oss..

2010, direkt efter valet, så fick vi en reviderad grundlag, de största ändringarna på 40 år..
Ändringar i grundlagen sker med två omröstningar i riksdagen, med ett riksdagsval emellan. Detta för att vi, folket, ska kunna ta ställning till just dessa ändringar och vilka som står för eller emot vissa ändringar samt att vi ska få VETSKAP om att man öht vill ändra.
Detta skedde inte!! Inte ett ord i valrörelsen eller i media om detta, det som har en verklig påverkan på våra liv. Istället lade de fokus på SD i sådan grotesk omfattning så det blev bara löjligt till slut.
De var/är verkligen ett avskräde, och alla slöt upp i de kritiska leden.. SD var förresten de enda som röstade mot dessa ändringar..
Så nu sitter vi, folket, med en i flera delar ny grundlag, och jag vågar påstå att det är ännu okänt för 90% av svenskarna.
Man kan kalla det mycket, men demokrati är det absolut inte..

/HCA

Farfar sa...

Trevligt att se dig här och mycket välkommen!

Vi styrs av en politisk elit, som i sin tur är i klorna eller är i maskopi med bankerna.