Leta i den här bloggen

måndag 27 maj 2019

Oljepriset och hoten mot Iran

Jag tror mig ha listat ut varför Trump far runt och hotar alla både företag och länder. Han vill ena dan bomba Iran, nästa dag är det Venezuela och ibland Nord-Korea. Han inför handelstullar, vill stoppa rysk gasexport, förbjuda Kina att sälja sina produkter. Är det inte konstigt? USA som under alla år förefallit varit för frihandel och inga som helst tullar.

Men det är så här, Det är nämligen deflation  på ge i hela den industrialiserade världen och deflation bekämpar man bäst med inflation, något som till och med Ingves tjatat om i ett par år nu. Att trycka pengar har skett sedan 2008 men pengartryckandet räcker emellertid inte till. Det går för sakta för att hinna bli klart i tid före all skuldsättning utlöser en finansiell härdsmälta. Vad kan då vara mer inflationsdrivande?

Jo oljepriset! Trump vill ha upp priset på olja eftersom detta skulle slå två flugor i en smäll. Han vill ha i gång en skärmytsling med Iran i Holmertz-sundet så att världen anar problem i sin oljeförsörjning och samtidigt rädda USA,s skifferoljeindustri som hittills bara visat röda siffror i sin bokföring och det börjar troligen ta slut på nya lättlurade investerare. Om det inte räcker med hot så får det bli krig men inflationen ska upp, säger psykot Trump omgiven av andra liknande psykon som inte nåt hellre än att ta hans plats.

Lätt som en plätt, hota Iran och oljepriset kommer att dubbleras över natten. Varenda vara skulle öka i pris till det dubbla över natten och hela världen. Snacka inflationsdrivande åtgärder. Han har även fått någon att skylla på, Iran. Det blir givetvis Irans fel att priset på olja stiger. CIA ringer på hemligt nummer till mutmedia och säger vad som får publiceras. Om nu någon media inte skulle skriva den rätta sortens nyheter så blir dess VD omedelbart anklagad för våldtäkt av någon anonym kvinna och får avgå med omedelbar verkan.

End of Story!

3 kommentarer:

Anders Åberg sa...

Tråkigt nog måste man säga, så är detta sannolikt en korrekt beskrivning av verkligheten. En faktor saknas dock och det tror jag är försvaret av dollarn som världsvaluta.
USA har konsekvent bombat sönder alla som pratat om att sälja olja i någon annan valuta än dollar. Efter att guldmyntfoten övergavs är nämligen oljan garanten för dollarns ställning och USA:s stöd till Saudiarabien har garanterat garanten om säger så. Krigen för dollarn har också gynnat den amerikanska krigsindustrin, som i sin tur utgör den kanske dominerande industrigrenen i USA och som verkar ha Vita huset i ett järngrepp.

Nu har dock Ryssland satt stopp för denna sinnessjuka utrikespolitik i Syrien och om Syrien, eller kanske Iran nu väljer att sälja olja i någon annan valuta så kan USA nog inte stoppa det. Hota Iran kan dom göra, men troligen vågar dom inte anfalla landet direkt.
Risken att Ryssland hjälper Iran i det läget är antagligen för stor och USA kan inte heller veta hur Kina ställer sig. Både Ryssland och Kina försöker säkert undvika konflikt så länge det går, men någonstans går det ändå en gräns.

Således står dollarn nu inför större risk än kanske någonsin tidigare att kollapsa och det lär tvinga fram desperation i USA.
Läget är antagligen mycket farligt och världens hopp om fred beror på hur Ryssland och Kina agerar.

Anonym sa...

Israeli Officer Explains Why US Can't Win a War Against Iran, Says US Military Knows This (Russian TV News)

https://ilsken-farfar.blogspot.com/2019/05/oljepriset-och-hoten-mot-iran.html

Manufactured Iranian Threat in the Persian Gulf
https://therealnews.com/stories/manufactured-iranian-threat-in-the-persian-gulf

Farfar sa...

Ända in på 1990-talet användes guld för att, vanligen halvårsvis, reglera ojämnt byte mellan länder. Men sedan har tagit dollarn över, så hela världen måste få tag dollar. Dessa skapas av FED med amerikansk skuldsättning som motvärde och lämnas i byte mot varor från hela världen. Inte så dumt va? Tänk att kunna köpa all världens varor med några knapptryck på ett tangentbord. Priset för detta är en exponentiellt ökande amerikansk statsskuld. USA,s ledning vet mycket väl att dollarn kommer att inflateras till noll i värde inom en snar framtid. Före 2023 har jag läst någonstans. Endast tre procent av dess köpkraft är idag kvar sedan FED skapades 1913.

Innan detta inträffar tror jag FED,s plan är att snabbt inflatera sönder dollarn totalt så att alla skulder kan betalas med då värdelösa dollar och sedan, efter en tids kaos, försöka införa IMF,s nya världsomspännande digital valuta, Special Drawing Rights (SDR). Glöm inte att USA dominerar och kontrollerar IMF, Världsbanken, Internationella valutafonden, troligen också BIS.

Så blir det om USA får som de vill, vill säga. De har Ryssland, Indien, Kina mot sig som inte kommer att ge sig för några påtryckningar trots att de också vill ha SDR, men då ska den vara kopplad till guld vilket inte USA vill. Då har nämligen inte USA någon möjlighet att manipulera värdet på SDR.

Men globalisterna är för sent. Tiden för en global valuta och global värld har passerat bäst före. Att upprätthålla en sådan värld kostar massor med billig energi och denna kommer snart inte att finnas längre. Samhället kommer alltså att förändras till något mycket lokalare i takt med att dagens billiga energi tryter. Så i slutändan spelar det ingen roll vad vi har för bytesmedel, det är upp till varje liten by att bestämma själva, eller inte ha någon alls när staterna kollapsar. Guld kan däremot passa för att göra affärer med andra byar. Det blev långt det här och jag hade egentligen annat att göra, men det är alltid trevligt med lite tankeutbyte vänner emellan.

Obs! Jag kan ha fel, det har hänt förr:)