tag:blogger.com,1999:blog-6288947277070582732.post6744325047123126153..comments2024-03-26T23:31:20.389+01:00Comments on Farfars blogg: Råttorna lämnar den sjunkande skutanFarfarhttp://www.blogger.com/profile/18085464492126561531noreply@blogger.comBlogger5125tag:blogger.com,1999:blog-6288947277070582732.post-68876505520021997062017-06-05T14:48:09.430+02:002017-06-05T14:48:09.430+02:00Dill i gäddsmeten ska jag testa nästa gång..helsik...Dill i gäddsmeten ska jag testa nästa gång..helsike vad rädisorna växer i år. Nu börjar jag bli lite trött på dom..Berrahttps://www.blogger.com/profile/06876487555868226362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6288947277070582732.post-63504333859096499742017-06-03T23:02:41.559+02:002017-06-03T23:02:41.559+02:00Jag gjorde fiskbullar på gädda enligt detta recept...Jag gjorde fiskbullar på gädda enligt detta recept:<br /><br />0,5 kilo mald gädda<br />stekt lök<br />lite Cayennepeppar<br />stekta champinjoner<br />1 äggvita<br />0,5 dl grädde<br />1 nypa dill<br />några droppar citron<br />salt<br />vitpeppar<br /><br />Blanda allt och gör platta biffar, att blöta händerna är inte fel<br />Stekt i 10-15 minuter på låg värme<br /><br />Mycket gott.<br /><br />Ska prova med mört så fort jag hunnit lura in några i mjärden. Lite havregryn hjälper till. Det värsta är att det kommer in gäddor i mjärden och äter upp mörtarna:(Farfarhttps://www.blogger.com/profile/18085464492126561531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6288947277070582732.post-21679463578781028832017-06-02T06:45:26.382+02:002017-06-02T06:45:26.382+02:00Låter som ett bra recept. Filéa fisken rå och mal ...Låter som ett bra recept. Filéa fisken rå och mal med kryddorna i köttkvarn gjorde jag med gäddan förra veckan..jag hade lite grädde i smeten och timjan.. Tänk att den ska va lite som köttbullesmet..Tareqs bönkräm är inte så dumt till. <br /><br />https://www.svt.se/recept/tradgardsburgareBerrahttps://www.blogger.com/profile/06876487555868226362noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6288947277070582732.post-21382849286950774062017-06-01T13:36:55.320+02:002017-06-01T13:36:55.320+02:00Jag ska kolla filmen när jag får tid (den är ju så...Jag ska kolla filmen när jag får tid (den är ju så lång). <br /><br />Här runt är åxå torrt, men här vid sjön kan detta lösas med en pump:)<br /><br />Du har inget bra recept på fiskbullar? Jag ska testa med att mala mörtar tänkte jag, eftersom den är fetare än gädda. Fiskfett ska ju va nyttigt säger de lärde. <br /><br />Eget recept med bara inhemska råvaror:<br />(ICA och bankmaffian vill att alla recept ska innehålla så mycket importerade ingredienser som möjligt, eftersom de tjänar pengar på varje led som passeras). <br /><br />500 gram Mört<br />Äggvitan av ett ägg<br />koriander grovhackad<br />vitlök<br />ingefära, riven<br />gröna bönor<br />rödlök<br />vetemjöl<br />Ströbröd<br /><br />Gör platta bollar och stek i smör.<br /><br />Har du nåt bättre?Farfarhttps://www.blogger.com/profile/18085464492126561531noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6288947277070582732.post-20694809466424114172017-05-31T22:41:45.176+02:002017-05-31T22:41:45.176+02:00Det här är en rätt intressant filmsnutt. Av ett g...Det här är en rätt intressant filmsnutt. Av ett gäng som du säkert skulle kalla snillen :)<br /><br />Nu har jag äntligen fått en ny vattenkälla borrad. Du, det är torrt i markerna.<br /><br /><br /><br />https://m.youtube.com/watch?v=DOFc0ZEmaHI<br /><br />//BerraBerrahttps://www.blogger.com/profile/06876487555868226362noreply@blogger.com