Leta i den här bloggen

söndag 22 maj 2022

Producentprisinflation

 Fler och fler institutioner över hela västvärlden påpekar nu (med darr på stämman) att producentprisinflationen ökar med tvåsiffriga tal. Detta nämns dock inte av vare sig av Sveriges största nyhetsljugkanal (SVT) eller av den vanliga ljugmedian (MSM), men detta kommer att avspeglas i den konsumentprisinflation som rapporteras i höst. Inflation beror egentligen på att de kopiösa mängder pengar centralbankerna världen över har tryckt upp börjat läcka ut i konsumentpriserna, vilket det givetvis tigs det också om. Om priset på en viss vara ökar på grund av brist, kallas ju detta också av centralbankerna för inflation, vilket bara är till för att förvilla dem som försöker sätta sig in i dessa ljuginrättningars affärer. Det är inte lätt att få ett pyramidspel att framstå som en säker investering hur länge som helst. Man måste beundra dessa människors påhittighet, hur sinnessjuka de nu än är i övrigt. Mikael Tudén skrev också om detta idag, men jag tyckte att det var så viktigt så jag ville också nämna det hela:

https://penningreform.blogspot.com/2022/05/tyska-producentpriserna-har-stigit-till.html

Även, den i Ukraina affärerna mycket insatte Gonzalo Lira, har pratat om detta och de problem som nu kommer då Ryssland nu har vänt sig mot Asien och därmed kommer att stänger av Europa från sina råvaror: 

https://www.youtube.com/watch?v=U78eNhkl4Bc

https://www.youtube.com/watch?v=nXnOFXUmVv0&t=0s

Själv har jag, ifs, varit mentalt förberedd på den kommande energikrisen sedan många år. Peakoil (crude oil) inträffade som bekant redan 2006, (Aleklett) men dess konsekvenser har makthavarna lyckats skjuta fram tills nu med hjälp av LGN, skifferolja och diverse energibesparingar inom olika områden. Varav även att, jobba hemifrån på grund av Covid-sjukan och nedstängningen av hela regioner världen över, måste ha varit planerad. 

Inom omställningsrörelsen diskuterade vi peakoil för 15-16 år sedan. Då trodde jag och de flesta, i detta insatta, med mig att energibristen skulle märkas redan före 2010. Så blev nu inte fallet. Jag har under de senaste åren mer och mer trott på ett scenario med långsamt sinande energitillgångar och en övergång till ett annat ekonomiskt system som inte är baserat på tillväxt. Så lär inte bli fallet.

Jag inbillar mig ibland tom. att, Schwabb och kompani, har försökt få sina marionetter (politikerna) till att ställa om samhället till en något mer energisnål och jordnära variant. Men väljarna röstar inte den som säger sig vilja dra ned på deras så självklara bekvämligheter, sjukvård, resande, vita kök, inflationsindexerade löner och pensioner, värme och i många länder luftkonditionering.

Jag har således inte varit beredd på att Rysslands invasion av Ukraina skulle förklaras vara felet på världsekonomin och bli den utlösande faktorn. Men hur skulle annars världseliten hitta den perfekta boven (Ryssland) att skylla sitt och industrisamhällets misslyckande på? En snabb samhällskollaps kan kanske däremot rädda vissa av dem från lyktstolparna. 

Den kommande hösten lär blir något alldeles extra. Upplopp över hela västvärlden ända tills svält och köld tystar de flesta. Kaoset i städer och tätbefolkade områden lär dock inte pågå mer än på sin höjd i några månader. Många, som idag räknas till den nuvarande  världseliten, med WEF,s medlemmar i spetsen, har i mer eller mindre grad, förberett sig genom att köpa upp mark och bygga bunkrar, lagrade med mat och andra förnödenheter, under de senaste trettio årens tid. 

Jag vet att jag har skrivit liknande dystra förutsägelser förut, men inget kan få mig att se något annat än detta eller ett liknande scenario.






 



Inga kommentarer: