Leta i den här bloggen

lördag 12 december 2020

Den gröna omställningen

Varje dag får man höra talas om den kommande gröna omställningen. Lööfskan tjatade ett tag om att före 2030 skulle vi minsann ha fasat ut de fossila bränslena. Punkt. Det var ett tag sen, men nu har regeringen tagit över energiutfästelsena, fast hon är väl med där på nåt hörn. Ja, man skulle kunna tro att det valår och att röstfisket var i full gång. Gott om lättlurade väljare är det nämligen ingen brist på. Men hur som så fattar inte jag hur våra politiker tänkt sig att vår framtida samhälle ska se ut. Ska de då skrota industrisamhället, dess löneslavareri, införa skuldsanering för befolkningen och därmed lägga ned den skattebas som utgör grunden för statens existens? Tja, när man läser regeringens officiella sida: https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/09/gron-aterhamtning-ska-ta-sverige-ur-dubbla-kriser/ så är planerna stora. Det är väl de skatter Magdalena Andersson smalat i sin lada som ska tömmas för att vi ska ha råd med allt detta. Inte för att jag begriper vad dessa skatter består av. Guldet är sedan länge förskingrat eller utleasat till FED. För det kan väl inte handla om mer statlig skuldsättning? Tror verkligen regeringen att det finns någon idiot som vill köpa svensk statsskuld med negativ ränta i en värld som ska drivas av en grön energi som inte ens existerar. Grön energi kan bara tillföras in i ett stabilt energisystem som baserar sig på fossil energi. Det industrisamhälle vi har skapat kan inte vänta på att solen ska börja skina eller att det ska börja blåsa. Bioenergin är inte ens värd att nämna på våra bredgrader med ett energinetto på långt under noll. Men fantasierna får stå oemotsagda i snart sagt varje nyhetsuppläsning och begapas av naiva tilltänkta väljare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Steve St. Angelo: The Energy Cliff, Green Energy Myth, Gold, Crypto, & Mad Max Future

https://guadalajarageopolitics.com/2020/12/31/steve-st-angelo-the-energy-cliff-green-energy-myth-gold-crypto-mad-max-future/


THE NEW CORPORATION: THE UNFORTUNATELY NECESSARY SEQUEL Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=orWQJJcoRiU

Farfar sa...

Tack för länkarna:)

Det finns mycket info (både sann och falsk visserligen), men det är få som lyssnar. Sedan sprids det en massa dravel om att vi ska fasa ut de fossila bränslena., Precis som det påtalades av SRSRocco. Men de flesta yngre tror på detta så de släpper ämnet och litar på att myndigheter och politiker ska lösa citationen. De jag pratat med säger, att jovisst vi lever över våra tillgångar, vi sprider för mycket skräp, osv. Men vi kan inget göra förrän efter katastrofen inträffat. Då ska vi sätta igång. Men då är det för sent, säger jag. Då rycker de axlarna och säger tyvärr, men så är läget.