Leta i den här bloggen

söndag 10 september 2017

Detta sekels största nyhet

Kina säger att de ska börja köpa olja för en guldbackad Yuan! Det innebär slutet för petrodollarn och sålunda slutet för det amerikanska imperiet. Kina har inte sagt något datum ännu, men det kan inte vara långt borta. Går det att genomföra då? Ja, varför inte. Skulle USA mot förmodan hota med att anfalla Kina militärt, får de erfara att Kina är uppbackat av Ryska kärnvapen, vilket skulle innebära slutet för oss alla.

Vad anbelangar de oljeproducerande länderna så har de tröttnat på den amerikanska utrikespolitiken och tar hellre en guldbackad Yuan som betalning istället för snart värdelösa dollarsedlar. Det är fullt förståeligt att USA är vansinniga på mästerstrategen Putin, men att anfalla Ryssland innebär som sagt slutet för mänskligheten. Jag hittar tyvärr inga bra sidor att referera till på svenska. Men de finns en del vakna engelsktalande:

http://thesaker.is/the-real-brics-bombshell-putin-reveals-fair-multipolar-world-concept-in-which-oil-contracts-could-bypass-the-us-dollar-and-be-traded-with-oil-yuan-and-gold/

https://seekingalpha.com/article/4104448-chinas-new-gold-backed-oil-futures-contract-cuts-u-s-dollar

2 kommentarer:

Farfar sa...

Hittade detta:

http://www.vafinans.se/aktier/nyheter/Kina-ska-lansera-oljeterminer-i-yuan-1002342647

Farfar sa...

...och detta:

https://www.rt.com/business/403577-dropping-dollar-venezuela-oil-yuan/

Även Venezuela är med på torpeden mot den amerikanska skutan.