Leta i den här bloggen

tisdag 7 februari 2017

Sant eller falskt

Vår så kallat opartiska media rapporterar idag att 13000 fångar har blivit hängda i Syrien sedan 2011. Oerhört, om det är sant? Det värsta är att man inte längre vet vad är sant eller falskt i dagens nyhetsrapportering. Bristfälliga bevis blir till sannolika bevis, blir till bekräftade bevis. Inte ens nyheter rapporterade av ett statligt organ såsom Svt-text ska förefalla vara, kan man lita på.  Kvällstidningarna har aldrig skrivit något sant, men det har ju alla vetat. Dagstidningarna skrev förr det tidningarnas telegrambyrå rapporterade. Kanske gör de så än, vilket i så fall skulle kunna förklara deras skriverier.

Men att de sammanlagda dödssiffrorna i Syrien verkar vara cirka 470000 personer, till detta kommer stupade legoknektar stridande för ISIS. Att hela kriget finansieras av Saudi Arabien, USA och Qatar, tigs det om. CIA har så bestämt. Skriv vad vi säger annars är det slut på din karriär, är nog vad mången journalist fått höra de senaste åren.

Hade de någon heder i kroppen skulle de väl skämmas och byta yrke. Men vad krävs för att bli välbetald   spökskrivare åt CIA,s falska profeter? Så de ärliga journalisterna kanske redan har bytt yrke? Margot Wallström är ute och beklagar sig om hemskheterna och Löfvén dyker upp likt gubben i lådan. Kacklande som en höna, om allt och alla, i stället för att låta som den tupp han tror han är.

Man förstår inte vad de är ute efter? Tror de verkligen på att samma falskhet som orsakat våra problem skulle kunna presentera en lösning? Eller tror de att de personligen ska bli räddade av den internationella bankmaffian?

Vad pratet över kaffekopparna?

Vi måste stödja USA lite till, kan de bara få bort Putin så ligger Ryssland öppet för exploatering? 
 
Känner inte du någon duktig journalist vi kan muta?

Vi behöver fler skit om Putin.

Kan vi anklaga honom för våldtäkt? Det brukar ju funka?

Kan vi lägga upp ett konton i Schweiz med några miljarder?

Visst ja, det har vi redan försökt.

Sen har vi ju de där djävla miljömupparna. Det tro väl fan att jobben går före! Det borde väl till och de begripa?

När ska de inse att man inte kan ta med sig något och att vår värld är ändlig?

Jag ska försöka skriva en bok. Jag har gjort några försök, men de har alla stupat på att jag inte hittat den rätta infallsvinkeln. Vi får se om jag hittat den denna gången?

Inga kommentarer: