Leta i den här bloggen

lördag 7 januari 2017

Trumps löften

Dmitry Orlov, vars blogg jag följt sedan starten, har i sitt senaste inlägg kommit med en mycket trovärdig förklaring på Trumps utspel om att göra USA stort igen. Detta inlägg förklarar även varför våra rövslickare till styrande, far efter USA,s penningmaffia och likt underkuvade hundar inte vet hur väl de vill vara till lags. USA, som historiskt byggt sin makt på att ljuga, muta, stjäla och bomba sig till allt den makt de har, har sannolikt hittat nästa offer när nu Syrien gled ur deras giriga fingrar.

Tillbaka till 1972 då Kissinger för USA,s räkning gjorde upp med det Saudiska kungahuset om att oljan bara skulle sälja i dollar (petrodollarn) vilket gjorde att USA fick makt över det råämne som gjort vårt nuvarande samhälle överhuvud tagit möjligt. Att USA,s egen olja peakat föregående år, visste inte dess styrande vid denna tidpunkt. Men de visste att världens behov av olja inte skulle minska. Redan då gjordes troligen planer upp så USA,s magnater skulle kunna behålla makten över oljan, vilket avspeglades i den av Dick Cheney,s beställda Wolfowitz-planen. (Står om den här, bland andra ställen: http://www.informationclearinghouse.info/pdf/naarpr_Defense.pdf) Denna plan innebar att USA militärt skulle erövra sju länder runt Persiska Viken. Irak, Libyen, Yemen, Syrien, Iran, Libanon och Sudan. Saudiarabien och Afghanistan är ju sedan länge lydriken.

Men om denna plan skulle spricka, vilket den nu gjort, så var PLAN-B att orsaka kaos i Saudiarabien genom att fiffla med oljepriset tills dess att saudiernas så kallade regering kollapsar. Militärt är Saudiarabien svagt, beväpnat med amerikanska vapen och de har inte många tillskyndare i fråga om mänskliga rättigheter. Men de har tillräckligt med olja kvar för att driva den del av världen som kallas väst, i några år till.

Det finns 22 miljoner saudier idag, hälften av dem är bortskämda arga unga män, vana att få allt gratis, vilket gjort att saudiernas inrikes oljekonsumtion ökat från nästa noll till dagens 0,0895 fat olja per dag och person, den näst högsta oljekonsumtion i världen, räknat per person och dag. Slagna endast av Luxemburg!!! Som gör av med 0,101 fat per dag och person.

Men om nu Trump menar göra något av sina planer så har ni Saudiarabiens framtida öde utstakat här:

http://cluborlov.blogspot.se/2017/01/how-to-make-america-great-again-with.html#more

Inga kommentarer: