Leta i den här bloggen

onsdag 11 januari 2017

Trump + Goldman Sachs = sant?

Trump lovade i sin valkampanj att ta upp kampen med de stora bankerna, Wall Street och det nuvarande etablissemanget. Nu när han presenterat de flesta av dem som ska hjälpa honom vända det sjunkande amerikanska skeppet så visar han nu sitt rätta jag, enligt sidan http://wallstreetonparade.com. Detta är väl i och för sig i linje med de senaste amerikanska valen. Lova en sak och göra en annan. Men jag kan inte förstå varför inte dess befolkning vaknar. När ska de inse att alla inte kan bli miljonärer? Men om de inte kan inse det, så kan de givetvis inte heller inse att vi blir allt fattigare varje gång BNP ökar, genom att omvandla basen för vår existens till pengar och obrukbara sopor?

Listan:

Finansminister: Steven Mnuchin Golman Sachs i 17 år.

Chefs strateg i Vita Huset: Stephen Bannon fd.  Goldman Sachs

Internationell ekonomiska frågor: Gary Cohn fd. ordförande Goldman Sachs

Värdepappershandeln?: Jay Clayton, vars fru är vice ordförande hos Goldman Sachs

Sedan har vi lite Hänt i Veckan här:  När Alexander Blankfein , den äldsta sonen till Goldman Sachs vd Lloyd Blankfein, var gift 2013, Joshua Kushner deltog bröllopet. Joshua hade Alexander rumskamrat vid Harvard, enligt New York Times. Joshua är bror-in-law till en kvinna som kommer att spela en viktig roll i Trump administrationen - Ivanka Trump, dotter till tillträdande presidenten och gift med Joshuas bror, JaredEnligt Politico, Goldman Sachs partner, Dina Powell, ordförande för Goldman Sachs Foundation, är Ivanka s "top rådgivare politik och bemanning."

Utrikesdepartementet: Erin Walsh, ytterligare en fd. Goldman Sachs medarbetare

Osv enligt:

http://wallstreetonparade.com/2017/01/heres-how-goldman-sachs-became-the-overlord-of-the-trump-administration/


2 kommentarer:

Berra sa...

Även trumpen verkar vara köpt. Tragiskt. Trodde ett ögonblick att han skulle sätta käppar i hjulen för bankirerna.

Farfar sa...

Ja, vi är nog många som fick för oss att han skulle vara bättre än Clinton i alla fall. Men det är som Michael Hudson sa, två sidor av samma mynt.