Leta i den här bloggen

onsdag 6 januari 2016

The Shock Doctrine

Jag tänkte bara tipsa om ett program jag såg idag på Kunskapskanalen. Det är gjort av Naomi Klein och handlar om USA,s beteende i världen, även om programmet inte inleds så. Går att se på datorn:

http://urplay.se/Produkter/190627-The-shock-doctrine

Kanoten

Jag har både en kanot och en roddbåt. Kanoten är trevlig att paddla runt med om inte vädret är alltför blåsigt. Roddbåten har jag bara till mitt fiske. Att fiska, transportera redskap, mjärdar, nät och dylikt i kanoten är inte lätt. För att nu inte tala om att vittja nät från den. Jag har försökt en gång, men aldrig mer. Tur att det var grunt i den viken där jag mestadels huserar, men kallt i vattnet var det hur som.

Emellertid har jag länge funderat på att stabilisera kanoten genom att sätta fast en ponton vid dess ena sida. Sagt och gjort. Jag gjorde en ponton av ett plaströr, cirka 150 millimeter i diameter och en längd på 3 meter. Smälte ihop dess ändar med gasolbrännaren och plattade till dem. Sedan gjorde jag fästen som möjliggjorde dess höjning och sänkning och fästen på kanoten som möjliggjorde att kunna skjuta pontonen in och ut. Tanken är att då kan man ska kunna lasta i hålrummet mellan kanoten och pontonen som är täckt med ett kraftig nät som tål en last av både redskap och fisk och samtidigt få till en mycket stabil farkost som man kan stå i. Ja, fisken väger väl inte så mycket för det mesta, jag får väl inte skryta för mycket.

Man måste ju se framåt, så här efter nyår. Vi går ju mot ljusare tider om man nu kan blunda för de ekonomiska utsikterna, vilket inte är så lätt. Denna skapelse till båt ska hur som bli spännande att prova så snart isarna gått upp och vädret så tillåter. Isgäddan är redan full av rom och leker så snart isarna spricker. De större smakar visserligen skit efter leken, men de under kilot är fortfarande fullt ätliga. Vet ni att man kan koka ihop världens starkaste trälim av simblåsor från fisk. Vattenbeständigt är det också.

Switzerland

I de svarta kulornas och de hemliga kontonas hemland, Schweiz, ska det hållas en folkomröstning om huruvida bankerna ska tillåtas ha fortsatt ensamrätt på att skapa landets betalningsmedel:

http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/11999966/Switzerland-to-vote-on-banning-banks-from-creating-money.html

Ett steg i rätt riktning, men det fordras mycket mer än så för att väcka världens folk ur deras bekvämlighetssömn. Över 90 procent av Schweiz pengar är likt våra så kallade pengar cirkulerande digitala bankskulder, kallade krediter.

Jag skulle också vilja tipsa om ett inlägg av Ellen Hodgson Brown om att nu börjar "bail-in"- tiden:
http://ellenbrown.com/2015/12/29/a-crisis-worse-than-isis-bail-ins-begin/

Alltså att bankerna efter den 1 jan. kan konfiskera innehållet på både folk- och företagskonton i händels av en derivatkollaps. Detta eftersom att på banken insatta tillgångar räknas som bankens egendom. Bestämdes på ett av de senaste G20 mötena. (Orkar inte kolla vilket just nu.) Tänk va, bankindustrin behöver inte stå för sina spekulationer. De räknas som så systemviktiga att de inte får gå i konkurs. Det gäller nu för parasiterna att till varje pris behålla sin makt. Likt ett gäng fästingar, men det enda en fästing kan är att suga ut värdvarelsens livselexir.

Man kan inte annat än bli förbannad och förresten insättningsgaranti, ta dig i röven!

måndag 4 januari 2016

Överlevnadsbloggar

Jag har idag lagt till några bloggar i listan till höger. Det är rena överlevnadsbloggar för de som tror som jag, att vi närmar oss en total samhällskollaps. Själv läser jag mer om ätliga vilda växter, fällor, enkla bostäder, jakt och fiske. Hur det än är så kan man förlora eller bli bestulen på sina konservburkar och annat. Men självlärd kunskap kan man inte förlora med mindre än att man dör.