Leta i den här bloggen

lördag 17 december 2016

Saudi Arabia Peak Oil?

Har Saudiarabiens olja peakat? Frågan är helt klart berättigad eftersom alla oljeutvinnare förr eller senare kommer att få erfara att bara hälften av fyndigheten är kvar och därmed är återstoden svårare och dyrare att utvinna. Vidare betyder det att det inte går att ställa ut krediter längre, alltså det definitiva slutet för vårt penningsystem.

Men åter till frågan, har Saudiarabiens oljefält peakat? Om så är fallet skulle det bekräfta Colin Campbells påstående att världens oljeutvinning peakade redan runt 2005. Det skulle även förklara Saudiernas helt omotiverade och i mutmedia nedtystade anfall på Yemen och dess medverkan i det USA-ledda anfallet på Syrien. Om saudierna vill kalla sig världens största oljeproducent, måste de ju framöver sno sina grannarnas olja. Även Syrien har ju lite olja, som för en tid höll ISIS vid liv.

(Producent är ju fel ord om någon som bara utvinner en i jordskorpan lagrad råvara. Den som producerat oljan är ju naturens insamling av solenergi och lagrad under miljoner år.)

Jag hittade ett par artiklar av Phil Butler:


https://sputniknews.com/politics/201604061037584835-saudi-arabia-yemen-gas-oil/

Inga kommentarer: