Leta i den här bloggen

måndag 3 oktober 2016

Hans Rosling

Lotta Bromé är tydligen allt som oftast programledare i SR,s program Efter 3, tror jag det heter. Jag hade idag för en gångs skull  bilradion på och kunde då inte undvika höra den så omskrivne Hans Rosling lägga ut sina fantasier om vår rosiga framtid. Det måste kännas tryggt för folk att höra det de vill höra.
 
Jag följde för några år sedan en numera ej aktiv blogg som heter Livet efter oljan. Skribenten heter Daniel Pargman och han hade ett mycket kritiskt men oerhört välskrivet inlägg om denna Roslingska fantasivärld:

http://efteroljan.blogspot.se/2009/07/roslings-rosiga-varldsbild.html

Att inte Rosling tagit åt sig av denna kritik utan fortsätter att blarra på beror väl troligen på att han får väldigt bra betalt för att hålla låda. Enligt denna sida kostar det mellan 200-och 250000,- att få höra en stunds drömmerier framförda av Rosling.

http://www.gotland.net/se-och-gora/arkiv/hans-rosling-kommer-till-gotland

Vad säger han då? Jo,han säger i princip att det inte finns några gränser för mänsklig verksamhet här på planeten och precis det är ju det alla ej tänkande människor vill höra! Evig tillväxt är vår medfödda mänskliga rättighet. Samma svammel som prästerskapet, fast de sjunger ju lite trots allt. Evigt välstånd, höjd medellivslängd, bilar, teve, mobiltelefoner, semesterresor, bort med svält, sjukdomar och liknande tråkigt elände. Vi i västvärlden ska inte behöva avvara något, det finns tillräckligt för alla oss sju miljarder ändå. Ja det finns helt enkelt inga gränser i Hans Roslings välbetalda värld.

2 kommentarer:

Manuel Palacio sa...

Jag tvingade mig lyssna på honom en gång. Mådde illa :)

Farfar sa...

Läste just Gmail Tverbergs senaste inlägg. Hon försöker i alla fall bevisa sina påståenden.