Leta i den här bloggen

lördag 1 oktober 2016

Finns Gud?

Idag ska vi ventilera lite religiösa spörsmål. Inte för att jag är särskilt religiös, men jag har besök till och från av ett gäng från Maranata eller vad det är? Detta har utgjort grunden till att vissa tankar väckts i mitt huvud. Inte för att jag blivit särskilt mycket religiösare, men däremot mer tvivlande:

Om det finns en gud hade han då utsett oss människor till att förvalta hans skapelse? Hade du, om du varit den omtänksamme, förlåtande gud vår religion säger att vår gud är, ansett att vi människor skulle vara lämpliga till vara din avbild? Nä, troligen inte. Men religionen är inte skapad av någon gud, den är skapad av människor. Den är från början skapad för att kontrollera oss slavar så att makten kunde bokföra oss och skattplikta oss. Kyrkoplikt kallades det på den tiden vi bodde i små torp och många torparsöner har stupat i krig startades med elitens goda minne. Men jag skulle knappast tro att Nils Dacke sprang i kyrkan om söndagarna. Men så var han väl också den siste svensk som våga stå upp mot den makt som vår religion lagt grunden till.

Men med facit i hand kan väl knappast ens den allra mest troende innerst inne tycka att den giriga, egoistiska, elaka, krigiska, mördande, mänskliga art som idag styr vår planet till sin avgrund, skulle vara någon lämplig avbild till någonting över huvud taget. De aliens som mot förmodan skulle råka passera vår planetsystem skulle väl troligen få en för evigt varande avsmak och avråda alla andra aliens från eventuella besök.

Att dagens elit hittills huserat i USA är väl ställt utom allt tvivel, utom om man lyssnar till de av USA mutade journalister som förekommer i vår nationella media. Frågan idag är väl var denna elit tänker bege sig härnäst? Tydligen lagrar de sitt guld i gamla militära gångar i Schweiz urberg, förvaltade av privata bolag:

 http://www.zerohedge.com/news/2016-09-30/swiss-vaults
 
De räknar tydligen med en fortsättning på civilisationen och sin rikedom efter att dagens nu uppblossande kaos lagt sig. Men så här efter peakoil, då pennings makt slutligen försvunnit, lär nog de flesta själva få kämpa för sin överlevnad istället för att som hittills kunna ställa ut ekonomiska anspråk på sin omgivning.

Inga kommentarer: